-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kariuomenė teigia Raudonojoje jūroje numušusi keturis husių dronus

Jungtinių Valstijų kariuomenė trečiadienį pranešė, kad numušė keturis dronus, kuriuos į JAV karo laivą Raudonojoje jūroje paleido Irano remiamos husių sukilėlių pajėgos Jemene.
MOHAMMED HUWAIS / AFP
MOHAMMED HUWAIS / AFP

JAV centrinė vadavietė (CENTCOM) pareiškime socialiniame tinkle „X“ nurodė, kad jos pajėgos apie 2 val. nakties vietos (1 val. Lietuvos) laiku sunaikino keturis dronus, ir pridūrė, kad JAV ar koalicijos laivai žalos nepatyrė, žmonės nenukentėjo.

„Buvo nustatyta, kad šie ginklai kelia tiesioginę grėsmę prekybos ir JAV karinių jūrų pajėgų laivams regione“, – sakoma pareiškime.

„Šių veiksmų imamasi siekiant apsaugoti laivybos laisvę ir užtikrinti, kad tarptautiniai vandenys būtų saugesni ir patikimesni JAV karinio jūrų laivyno ir prekybos laivams“, – priduriama jame.

Lapkritį husiai, solidarizuodamiesi su palestiniečiais per Izraelio karą su „Hamas“ kovotojais Gazos Ruože, pradėjo dronų ir raketų smūgių kampaniją prieš laivus Raudonojoje jūroje – pasaulinei prekybai itin svarbiame vandens kelyje.

JAV ir Jungtinės Karalystės pajėgos atsako smūgiais husiams. Šie savo ruožtu paskelbė, kad amerikiečių ir britų objektai taip pat yra teisėti taikiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius