-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV spaudžia Kiniją: atnaujinta versija dėl COVID-19 kilmės kinų laboratorijoje

JAV ekspertai ir valdžios atstovai vėl susidomėjo koronaviruso kilme – sekmadienį jie paragino Kiniją suteikti daugiau skaidrumo šiuo klausimu ir paskubinti tyrimą, ar ši pasaulį niokojanti pandemija galėjo prasidėti virusui ištrūkus iš laboratorijos.
Kinijoje siaučiantis koronavirusas
Kinijoje siaučiantis koronavirusas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Bus ir COVID-26 ir COVID-32, jei mes iki galo nesuprasime iš kur kilo COVID-19“, – Peteris Hotezas, Bayloro medicinos koledžo Nacionalinės tropinių ligų mokyklos dekanas ir vienas iš Teksaso vaikų ligoninės vakcinų kūrimo centro vadovų, sakė NBC laidoje „Meet the Press“.

Praėjusį trečiadienį prezidentas Joe Bidenas įsakė JAV žvalgybos agentūroms „dėti daugiau pastangų“ siekiant išsiaiškinti, iš kur virusas atsirado.

Prezidentas davė joms 90 dienų išnagrinėti dvi teorijas: kad virusas netyčia nutekėjo iš laboratorijos Kinijoje arba kad jis pirmą kartą buvo perduotas iš gyvūno žmogui už laboratorijos ribų.

Įtarimai krypsta į Uhano virusologijos institutą, kuris ilgai rinko šikšnosparnių virusus ir kurio laboratorijose su jais buvo atliekami eksperimentai. Jis įsikūręs mieste, kuriame pirmą kartą ir pasirodė naujasis koronavirusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius