-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kol kas neplanuoja išvesti pajėgų iš Sirijos, abejoja rusų pareiškimais

Jungtinės Valstijos kol kas neplanuoja išvesti savo pajėgų iš Sirijos, nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė pradėti mažinti toje šalyje dislokuotą savo karių kontingentą, pirmadienį pareiškė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Huckabee Sanders.
JAV kariai Sirijoje
JAV kariai Sirijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

V.Putinas anksčiau pirmadienį netikėtai apsilankė Rusijos karinių oro pajėgų bazėje Chmeimime karo krečiamoje Sirijoje. Jis paskelbė, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) šioje šalyje jau sutriuškintas ir kad 2015 metais pradėta Rusijos kovinė misija iš esmės įvykdyta.

Per šią viešnagę Kremliaus vadovas įsakė, kad būtų pradėtas Rusijos kontingento „reikšmingos dalies“ išvedimas.

Pirmadienį per spaudos konferenciją S.H.Sanders buvo paklausta, kodėl JAV nusiteikusios tęsti kovą su teroristais Sirijoje, kai Rusija paskelbė pradedanti išvesti savo pajėgas.

Atstovė atsakė, kad „Jungtinės Valstijos toliau juda į priekį ir stengiasi užtikrinti, kad būtų viskas, kas įmanoma, siekiant sutriuškinti ISIS (IS) visuose frontuose ir, be abejo, apsaugoti amerikiečių gyvybes“.

„Kol Sirijoje yra likęs nors vienas ISIS narys, norime toliau judėti į priekį ir užtikrinti, kad jie ne tik būtų išrauti su šaknimis, bet ir artimiausiu laiku neapsisuktų ir nesugrįžtų“, – pabrėžė ji.

Be to, Pentagonas pirmadienį skeptiškai įvertino Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą, kad jis įsakęs iš Sirijos dalį rusų kontingento.

Pentagono atstovas majoras Adrianas Rankine'as-Galloway sakė, kad tokius pareiškimus nebūtinai lydi veiksmai.

„Rusijos komentarai apie jos pajėgų išvedimą dažnai neatitinka faktinio pajėgų mažinimo ir neveikia JAV prioritetų Sirijoje“, – sakė jis.

Vienas JAV pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad V.Putinas tikriausiai vykdys „simbolinį išvedimą“ – tai yra, grąžins į Rusiją dalį orlaivių – ir paskui reikalaus Jungtinių Valstijų išvesti savo pajėgas iš Sirijos.

JAV kariškiai praėjusią savaitę nurodė, jog Sirijoje, kur kovoja su „Islamo valstybe“ (IS), liks, kol bus užtikrinta, kad džihadistai negrįš.

„Koalicija toliau veiks Sirijoje ir rems vietos pajėgas, kad galutinai įveiktų ISIS (IS) ir stabilizuotų išvaduotą teritoriją, leidžiant grįžti perkeltiems sirams ir pabėgėliams“, – sakė A. Rankine'as-Galloway.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius