Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Kongresas patvirtino finansinę paramą Ukrainai ir sankcijas Rusijai

JAV Atstovų Rūmai antradienį priėmė pagalbos Ukrainai įstatymą. JAV senatoriai pritarė 1 mlrd. JAV dolerių paskolos garantijoms, o taip pat 150 mln. dolerių paramos suteikimui. Šis įstatymas taip pat numato galimybę JAV valdžiai skirti Rusijai sankcijas už Krymo aneksiją, skelbia „Reuters“.
JAV vėliava
JAV vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Įvažiavimo vizos į šalį bei sąskaitų įšaldymas bus taikomas tiems asmenims, kurie prisidėjo prie žmogaus teisių Ukrainoje pažeidimų, o taip pat jos suvereniteto pažeidimo. Tokios pačios sankcijos gresia ir tiems, kas susiję su korupcine veikla Ukrainoje.

Šis įstatymas buvo priimtas balsų dauguma: už jį balsavo 378 kongresmenai, 34 balsavo prieš. 

Anksčiau šį dokumentą patvirtino Senatas, tai reiškia, kad įstatymas bus išsiųstas į Baltuosius Rūmus pasirašyti B.Obamai. 

Praėjusį ketvirtadienį  JAV Atstovų Rūmai ir Senatas didele balsų dauguma priėmė atskirus pagalbos Ukrainai dokumentus, tačiau jų tekstai šiek tiek skyrėsi, todėl abiejų rūmų dokumentus dar reikėjo suderinti prieš siunčiant į Baltuosius Rūmus B.Obamai pasirašyti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius