-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Kongreso demokratai: R.Muelleris kitą savaitę dar neduos parodymų

Amerikiečių specialusis prokuroras Robertas Muelleris, kurio tyrimas dėl numanomo Rusijos kišimosi į JAV rinkimus supurtė ir šiaip susiskaldžiusį Vašingtoną, kitą savaitę dar neliudys Kongrese, penktadienį paskelbė vienas iš demokratų lyderių. 
Robertas Muelleris
Robertas Muelleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atstovų Rūmų Teismu komiteto pirmininkas Jerry Nadleris iš pradžių norėjo, kad R.Muelleris duotų parodymus gegužės 15 dieną, bet pabrėžė, kad labai laukiamo pasirodymo prieš įstatymų leidėjus galutinė data dar svarstoma.

„To nebus kitą savaitę, – žurnalistams sakė demokratas. – Bet mes deramės su (R.Muelleriu); kalbamės tiek su juo, tiek su Teisingumo departamentu“.

Pasak J.Nadlerio, jo vadovaujamas komitetas prireikus pateiks specialiajam prokurorui teisiškai privalomą šaukimą į Kongresą, bet išreiškė viltį, kad tokio drastiško žingsnio pavyks išvengti.

Šiuos komentarus J.Nadleris išsakė dvi dienos po to, kai teisę pradėti prezidento apkaltos procedūrą turinčio Teismų komiteto nariai per balsavimą rekomendavo, kad generalinis prokuroras Williamas Barras būtų pripažintas parodžiusiu nepagarbą Kongresui, nes jis atsisakė pateikti įstatymų leidėjams nesuredaguotą R.Mullerio ataskaitą bei įrodymus, kuriais grindžiamas šis dokumentas.

Specialusis prokuroras anksčiau pareiškė, kad keturių puslapių ataskaitos santrauką parengęs W.Barras netiksliai apibūdino tyrėjų išvadas ir taip „suklaidino visuomenę“.

Dėl šio ginčo ir W.Barro atsisakymo pateikti visą specialiojo prokuroro ataskaitą kongresmenai ėmė vis labiau domėtis, ką jiems pasakytų pats R.Muelleris.

W.Barras teigia neprieštaraujantis, kad R.Mulleris duotų parodymus įstatymų leidėjams.

JAV prezidento Donaldo Trumpo, kurio rinkimų štabas, kaip tvirtina demokratai, galimai buvo susimokęs su Maskva, nuomonė šiuo klausimu nuolat kinta.

Nors iš pradžių jis sakė neprieštaraująs, kad R.Muelleris stotų prieš Kongresą, praėjusį savaitgalį prezidentas parašė socialiniame tinkle „Twitter“, jog „Bobas (Robertas) Muelleris neturėtų duoti parodymų“.

Ketvirtadienį valstybės vadovas vėl persigalvojo ir pareiškė: „Paliksiu šį klausimą mūsų puikiam generaliniam prokurorui. Jis priims sprendimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius