Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV konsulato automobilį Pakistane atakavo savižudis su užminuotu automobiliu

Jungtinių Amerikos Valstijų konsulato automobilis pirmadienį tapo išpuolio taikiniu Pakistano šiaurės vakariniame Pešavaro mieste. Per jį, kaip teigia JAV atstovai, buvo sužeisti du amerikiečiai ir du pakistaniečiai konsulato darbuotojai.
Po sprogimo Pakistane
Po sprogimo Pakistane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu Chaibero Pachtunchvos provincijos informacijos ministras Mianas Iftikharas Hussainas anksčiau pareiškė, kad per šią ataką žuvo du amerikiečiai, tačiau nepateikė jokių detalių apie jų tapatybę.

„Sprogimas užmušė du amerikiečius. Tai pavojingas teroristų žingsnis – jie nori įbauginti užsieniečius“, – ministras M.I.Hussainas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad per sprogimą dar du amerikiečiai buvo sužeisti.

JAV valstybės departamento pranešime minimi tik nukentėję JAV konsulato Pešavare darbuotojai.

Departamento atstovė Victoria Nuland sakė, kad nė vienas konsulato darbuotojas nežuvo, tačiau Jungtinės Valstijos „siekia gauti daugiau informacijos apie šio šlykštaus išpuolio aukas“.

„Galime patvirtinti, kad automobilis, priklausantis JAV konsulatui Pešavare, nukentėjo per akivaizdžią teroro ataką“, – sakoma jos pranešime, kurį paskelbė JAV ambasada Islamabade.

V.Nuland nurodė, kad po šio išpuolio medicinos pagalba suteikta dviem amerikiečiams ir dviem konsulate dirbantiems pakistaniečiams.

„Esame pasiruošę dirbti su Pakistano pareigūnais, atliekant išsamų tyrimą, kad kaltininkai būtų patraukti atsakomybėn“, – pažymėjo ji.

Policijos pareigūnas Pervezas Khanas nurodė, kad amerikiečių automobilis buvo atakuotas, kai išvažiavo iš JAV konsulato. Šis išpuolis buvo įvykdytas Pešavaro rajone, kuriame įsikūrusios kelių užsienio organizacijų, tarp jų Jungtinių Tautų, atstovybės.

Vietos televizija parodė įvykio vietoje riogsančias visiškai sunaikinto ir sudegusio visureigio nuolaužas. Sprogimo nuniokotame automobilyje policija rado apdegusį JAV piliečio pasą, pridūrė pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius