Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Kubos valdžią bandė susilpninti sukūrusi vietinį „Twitter“ analogą

JAV buvo sukūrusi socialinį tinklą, kurio tikslas buvo susilpninti pasitikėjimą valdžia Kuboje, praneša BBC. Tai liudija „Associated Press“ žurnalistų atliktas tyrimas.
Žmogus kalba mobiliuoju telefonu Kuboje
Žmogus kalba mobiliuoju telefonu Kuboje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendravimo trumposiomis žinutėmis tinklas „ZunZuneo“, kuris buvo pavadintas „Kubos „Twitter“, turėjo 40 000 narių – šie skaičiai įspūdingi, turint omenyje, kad šalyje interneto plėtra yra ribota. 

Šis projektas tęsėsi nuo 2009 metų gruodžio iki tol, kol baigėsi jam skirti pinigai 2012 metais.  JAV nuslėpė savo dalyvavimą šio projekto kūrime prisidengdama įvairiomis ofšorinėmis bendrovėmis ir kitose šalyse įkurtomis įmonėmis.

BBC korespondentė Havanoje Sarah Rainsford sako, kad šis projektas užpildė informacijos spragą šalyje, kurioje nėra nepriklausomos žiniasklaidos. 

Kubos valdžia iki šiol nepareiškė jokio oficialaus pranešimo. Tuo tarpu šį projektą vykdžiusios JAV tarptautinio vystymosi agentūros atstovas spaudai Matta Herrickas sakė, kad agentūra didžiuojasi dirbusi Kuboje ir padėjusi žmonėms sužinoti apie savo teises ir gauti priėjimą prie išorinio pasaulio. 

Šio tinklo pagalba buvo skelbiama įvairi informacija – nuo politinės iki orų ar sporto. JAV tikėjosi tinklo pagalba susilpninti Kubos gyventojų, ypač jaunosios kartos, pasitikėjimą komunistine valdžia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius