-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV lėktuvnešis atplaukė į Pietų Korėją „sulaikyti Šiaurės Korėjos“

JAV lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“ penktadienį pirmą kartą per beveik penkerius metus atplaukė į Pietų Korėją dalyvauti bendrose pratybose, rengiamose siekiant pademonstruoti jėgą branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai.
Lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“
Lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“ / AP/„Scanpix“ nuotr.

Atominis lėktuvnešis ir jo kovos grupės laivai atplaukė į pietinį Pusano uostamiestį.

Gegužę dirbti pradėjęs Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas žadėjo intensyvinti bendras karines pratybas su amerikiečiais, nepasiteisinus jo pirmtako diplomatijai su Šiaurės Korėja.

„Lėktuvnešio „USS Ronald Reagan“ dislokavimas Pusane parodo Pietų Korėjos ir JAV aljanso tvirtumą“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Pietų Korėjos Gynybos ministerijos pareigūnas.

Šiuo dislokavimu siekiama „sulaikyti Šiaurės Korėjos branduolines ir raketų grėsmes“, pridūrė pareigūnas.

Pchenjanas šiemet įvykdė rekordinę ginklų bandymų virtinę ir anksčiau šį mėnesį peržiūrėjo savo įstatymus dėl branduolinių pajėgumų, įtvirtindamas „pirmo smūgio“ doktriną ir pažadėdamas niekada neatsisakyti branduolinių ginklų.

JAV karinis jūrų laivynas nurodė, kad lėktuvnešį „USS Ronald Reagan“ į Pietų Korėją atlydėjo du jo kovos grupės laivai – kreiseris „USS Chancellorsville“ ir eskadrinis minininkas „USS Barry“.

Jie dalyvaus šį mėnesį prie rytinių Pietų Korėjos krantų vyksiančiose bendrose pratybose, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“. Pranešime nurodoma, kad pratybose taip pat turėtų dalyvauti atominis povandeninis laivas „USS Annapolis“.

JAV lėktuvnešis į Pietų Korėją atplaukė korėjiečių ir amerikiečių pareigūnams pastaruosius mėnesius skelbiant perspėjimus, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas rengiasi įvykdyti dar vieną branduolinį bandymą – septintą nuo 2006 metų.

Praėjusį mėnesį JAV ir Pietų Korėja surengė didžiausias nuo 2018-ųjų bendras karines pratybas. Prieš tai didelės pratybos nevyko dėl COVID-19 pandemijos ir diplomatinių bandymų užmegzti ryšį su Pchenjanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius