Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV lietuvis: iš Taimso skvero evakuojami žmonės nežinojo, kas vyksta

JAV pareigūnams šeštadienio vakarą dėl užminuoto automobilio pradėjus evakuoti Niujorko Taimso skverą, pro šalį ėjo JAV gyvenantis lietuvis Gediminas Kapočius. Į patį įvykių sūkurį pakliuvęs 30-metis teigia, jog apie užminuotą automobilį sužinojo tik grįžęs namo.
Evakuotas Taimso skveras
Evakuotas Taimso skveras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Kapočius su draugu šeštadienio vakarą, apie 18 val. ėjo į sunkiojo metalo grupės „Overkill“ koncertą, kuris vyko Taimso skvere esančiame „Nokia“ teatre. JAV žiniasklaida praneša, jog kaip tik tuo metu buvo gautas pranešimas apie Taimso aikštėje stovintį užminuotą automobilį.

„Toje aikštėje visada būna labai daug turistų. Kai mes ėjome į koncertą, policininkai jau visiems žmonėms rodė, kur eiti ir statė atitvarus. Ten visus kelius užtvėrinėjo, bet iki teatro buvo galima prieiti. Tada dar niekas nežinojo, kas vyksta. Žmonės kalbėjo, kad gal gaisras kilo kažkur už kampo“, – naujienų portalui 15min.lt sekmadienio rytą pasakojo G.Kapočius.

Jis teigė dėl incidento ir kilusios grūsties ir statomų atitvarų pavėlavęs į koncertą. Po jo lietuvis grįžo ta pačia Taimso aikšte. „Kai išėjau iš koncerto viskas jau buvo pasibaigę, tik matėsi daug policijos mašinų. Pareigūnai tada dar neleido eiti per patį skverą, liepė eiti aplink“, – teigė G.Kapočius. Užminuoto automobilio nei eidamas į koncertą, nei po jo grįždamas jis teigė nematęs.

Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Kapočius.
G.Kapočius.

JAV 12 metų gyvenantis lietuvis teigė, kad gausios pareigūnų pajėgos pernelyg nenustebino. „Po koncerto eidami palei skverą matėme daug policijos mašinų ir greitosios pagalbos automobilių, bet jau esu įpratęs Niujorke matyti daug policijos mašinų. Apie jokią bombą nežinojau – galvojau, gal ten kokį filmą ruošiasi filmuoti, ar ką“, – teigė jis.

Pašnekovo teigimu, Taimso aikštėje panikos nesijautė – neįprasta buvo tik tai, kad pareigūnai statė atitvarus ir draudė kirsti skverą. „Žmonių ten visada būna labai daug, nes yra labai lankoma turistų vieta“, – aiškino G.Kapočius.

Apie įvykius jis sužinojo sekmadienio naktį grįžęs į namus JAV Konektikuto valstijoje, Norwalko mieste, esančiame už valandos kelio nuo Niujorko.

JAV žiniasklaida praneša, kad šeštadienio vakarą Taimso aikštėje praeiviai pastebėjo, jog iš visureigio „Nissan Pathfinder“ sklinda dūmai. Atvykę gesinti gaisro ugniagesiai ant galinės automobilio sėdynės pastebėjo įtartinus objektus. Paaiškėjo, jog automobilis buvo užminuotas – jame buvo prikrauta kanistrų su benzinu bei parako. Laimei, jis nesprogo, tačiau dėl gelbėjimo darbų kelioms valandoms iš aikštės ir aplinkinių pastatų teko evakuoti tūkstančius žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius