Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mieste Fergusone – riaušės išteisinus policininką, kuris nušovė 18-metį juodaodį

Fergusone (JAV, Misūrio valstija) prisiekusiųjų teismas nerado pakankamai argumentų kelti bylą baltaodžiui policininkui Darrenui Wilsonui, vasarą nušovusiam beginklį 18-metį afroamerikietį Michealą Browną. Prisiekusiųjų teismą sudarė 12 žmonių – devyni baltieji ir trys juodaodžiai.
Protestuotojai Fergusone
Protestuotojai Fergusone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nušauto berniuko tėvai pareiškė, kad yra labai nusivylę tokiu sprendimu. Tuo pat metu jie prašė protestuojančių žmonių elgtis taikiai. „Į prievartą atsakyti smurtu – nėra teisinga reakcija“, – tikino nužudytojo giminaičiai.

Juos savo žodžiais palaikė ir prezidentas Barackas Obama. Komentuodamas situaciją, jis kvietė laikytis įstatymų ir gerbti teismo sprendimą.

Į M.Browną šauta 6 kartus

Šis rasinis konfliktas įsiplieskė rugpjūčio mėnesį gana prieštaringomis aplinkybėmis.

M.Browną rugpjūčio 9-ąją dieną, vidury dienos gyvenamojo rajono gatvėje, nušovė 28 metų baltaodis policininkas Darrenas Wilsonas.

Paauglio šeimos nusamdytas teismo medicinos ekspertas nustatė, kad į M.Browną buvo šauta bent šešis kartus, įskaitant du šūvius į galvą.

Nufilmuotame vienos parduotuvės apsaugos kameros, matoma, kaip jaunuolis, kuris buvo įvardytas kaip M.Brownas, pastūmė krautuvės darbuotoją, pavogęs cigarų dėžutę likus maždaug pusvalandžiui iki momento, kai jis buvo nušautas.

Vietos policijos paskelbtame vaizdo įraše, nufilmuotame vienos parduotuvės apsaugos kameros, matoma, kaip jaunuolis, kuris buvo įvardytas kaip M.Brownas, pastūmė krautuvės darbuotoją, pavogęs cigarų dėžutę likus maždaug pusvalandžiui iki momento, kai jis buvo nušautas.

Buvo pateikta prieštaringų to incidento versijų: policijos šaltiniai sako, kad įvyko grumtynės, per kurias M.Brownas mėgino pačiupti policininko ginklą, o įvykio liudininkai tvirtino, kad M.Brownas pakėlė rankas ir nesipriešino, tačiau buvo nušautas.

Dienraštis „The Washington Post“ netgi paskelbė, kad M.Browno palaikuose rasta marihuanos pėdsakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius