Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mirė pirmas COVID-19 sirgęs Kongreso narys

Jungtinėse Valstijose mirė Kongreso narys respublikonas iš Teksaso, kuris buvo gydomas nuo koronavirusinės infekcijos, pirmadienį pranešė jo biuras.
Ronas Wrightas
Ronas Wrightas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atstovų Rūmų narys 67 metų Ronas Wrightas tapo pirmuoju pareigas einančiu Kongreso nariu, pralaimėjusiu kovą su COVID-19.

R.Wrightas, pastaraisiais metais taip pat sirgęs vėžiu, mirė sekmadienį Dalaso ligoninėje, į kurią buvo paguldytas kartu su žmona, kai abu užsikrėtė pandeminiu koronavirusu.

Pernai gruodžio 29 dieną nuo COVID-19 mirė į Atstovų Rūmus išrinktas respublikonas Luke'as Letlow. Tačiau 41 metų Luizianos valstijos atstovo gyvybė užgeso jam dar nedavus Kongreso nario priesaikos.

R.Wrightas sausio 21 dieną pranešė, kad jam diagnozuota COVID-19, tačiau jis jaučia tik „lengvus ligos simptomus“.

„Jaučiuosi gerai ir šią savaitę iš namų toliau dirbsiu [Teksaso] 6-osios rinkimų apygardos žmonėms“, – tąsyk nurodė jis.

Tačiau įstatymų leidėjo būklė pablogėjo ir prieš dvi savaites jis buvo hospitalizuotas. Į ligoninę dėl COVID-19 buvo paguldyta ir R.Wrighto žmona Susan.

R.Wrighto gyvybė užgeso šalia esant jo žmonai, rašoma Kongreso nario biuro išplatintame pranešime.

Atstovų Rūmų narė respublikonė Liz Cheney pareiškė užuojautą dėl „draugo ir kolegos“ netekties.

„Rono atsidavimas valstybės tarnybai, jo nuostabi darbo etika ir atsidavimas konservatyviosioms vertybėms įkvėpė mus visus“, – rašė ji išplatintame pareiškime.

Jungtinės Valstijos užima pirmą vietą pasaulyje pagal pandemijos aukų ir užsikrėtusiųjų skaičių. Šalyje nuo COVID-19 jau mirė 465 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius