Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nesuteiks malonės žvalgybos paslapčių viešintojui Edwardui Snowdenui

Vienas aukšto rango Baltųjų rūmų padėjėjas ir keli įtakingi JAV įstatymų leidėjai sekmadienį atmetė žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno prašymą suteikti jam malonę po to, kai jis nutekino įslaptintus dokumentus, atskleidusius, jog Amerikos vyriausybė vykdo didžiulio masto šnipinėjimą.
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltųjų rūmų patarėjas Danas Pfeifferis ir Senato bei Atstovų Rūmų žvalgybos komitetai savo poziciją išsakė praėjus kelioms dienoms po to, kai vienas Vokietijos įstatymų leidėjas paskelbė E.Snowdeno laišką, kuriame nurodoma, jog bėglys pasiruošęs duoti parodymus JAV Kongresui, kad nušviestų „tikėtinus sunkius nusikaltimus“.

„Ponas Snowdenas pažeidė JAV įstatymus, – D.Pfeifferis sakė televizijos ABC laidai „This Week“. – Jis turėtų grįžti į JAV ir stoti prieš teismą.“

„Ponas Snowdenas pažeidė JAV įstatymus, – D.Pfeifferis sakė televizijos ABC laidai „This Week“. – Jis turėtų grįžti į JAV ir stoti prieš teismą.“

Senato žvalgybos komiteto vadovė Dianne Feinstein sakė, kad buvęs Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas praleido galimybę.

„Jis turėjo galimybę, jeigu kaip negerovių viešintojas būtų paėmęs telefoną ir paskambinęs Atstovų Rūmų žvalgybos komitetui, Senato žvalgybos komitetui ir pasakęs: „Žiūrėkit, turiu informacijos, kurią jums derėtų pamatyti“, – senatorė sakė televizijos CBS laidai „Face the Nation“.

„Mes būtume jį priėmę ir peržiūrėję tą informaciją. Taip nenutiko, ir dabar jis atliko šią milžinišką meškos paslaugą mūsų šaliai“, – pridūrė ji. – Ir manau, atsakymas būtų – jokios malonės.“.

D.Feinstein taip pat pareiškė, kad E.Snowdenas turėtų būti teisiamas.

Rugpjūtį Rusija suteikė E.Snowdenui laikiną prieglobstį, išprovokuodama įtūžį Jungtinėms Valstijoms, kurios siekia jį susigrąžinti ir teisti už šnipinėjimą.

Respublikonas Atstovų Rūmų narys Mike'as Rogersas sakė neįžvelgiantis „jokios priežasties“, dėl kurios galėtų būti panaikinti kaltinimai E.Snowdenui.

„Jeigu jis nori grįžti ir prisiimti atsakomybę dėl fakto, kad jis paėmė ir pavogė informaciją, sulaužė savo priesaiką, atskleidė įslaptintą informaciją... mielai apie tai su juo padiskutuočiau“, – M.Rogersas sakė CBS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius