Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV, Nevadoje, lėktuvas rėžėsi į žiūrovų tribūnas, žuvo mažiausiai trys žmonės, dešimtys sužeistų

JAV per aviacijos šventę, senovinių lėktuvų lenktynes Nevados valstijoje, sudužus lėktuvui žuvo mažiausiai trys žmonės, pranešė ABC, remdamasi vietine žiniasklaida. Tiesa, nors oficialiai patvirtintos trys mirtys, kai kurie šaltiniai mini 12 žuvusių žmonių.
Aviakatastrofa Nevadoje
Aviakatastrofa Nevadoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak BBC, Antrojo pasaulinio karo laikų naikintuvas „P-51 Mustang“ nukrito greta pagrindinės žiūrovų tribūnos apie 16 val. 30 min. vietos laiku.

Nelaimė nutiko Nevadoje, Reno mieste, aviacijos šventės metu. Spėjama, kad solidaus amžiaus pilotas nesuvaldė lėktuvo kritiniu momentu. Tad, baigdamas kilpą, visu greičiu rėžėsi į žemę šalia žiūrovų tribūnų.

Aviacijos šventė nutraukta, kol bus išaiškintos katastrofos priežastys. Kol kas svarstomi du variantai: žmogiškasis faktorius ir lėktuvo gedimas.

VIDEO: Deadly Plane Crash at Nevada Air Show OFFICIAL

Vietinė žiniasklaida praneša apie 12 žuvusiųjų ir 54 sunkiai sužeistus asmenis. 15 iš jų yra kritinės būklės. Kol kas skaičiuojamos tik tos aukos ir sužeistieji, kuriuos identifikavo policija ir paramedikai. Neaišku, kiek nukentėjusių iš tragedijos vietos išvežė jų artimieji.

Žuvęs senovinio naikintuvo pilotas Jimmy Leewardas, pasak šventės organizatorių, buvo labai patyręs. Jam buvo 74-eri metai. Aviadispečeriai tvirtina, kad nematė jokių ženklų, kad lėktuvas būtų techniškai netvarkingas, jo variklis veikė be priekaištų. Tačiau, pilotui atliekant pavojingą figūrą, kuri, deja, tapo paskutine, dispečeriai sulaukė pagalbos prašymo vidiniu ryšiu.

Prieš metus duodamas interviu, Floridoje gimęs J.Leewardas gyrėsi, kad yra skraidęs 250 skirtingų lėktuvų. Tačiau „Mustangus“ jis vertino labiausiai. Šiais vienviečiais naikintuvais Antrojo pasaulinio karo pabaigoje JAV ir Didžioji Britanija atakavo Vokietiją.

VIDEO: Reno Air Show Crash- Best Footage HD

J.Leewardo pilotuotas naikintuvas „Galloping Ghost“ (Skraidantis vaiduoklis) buvo pagamintas 1946 m.

Panašios aviacijos šventės Nevadoje rengiamos kiekvienų metų rugsėjį. Panašiomis nelaimėmis jos baigėsi 2007 ir 2008 metais. Jų metu žuvo keturi pilotai.

Papildyta 11.35 val. Kaip praneša CNN, gyvi likę įvykio liudininkai giria pilotą už tai, kad jis paskutinę akimirką sugebėjo pasukti krentantį naikintuvą į šalį nuo tribūnų. Žiūrovė Kim Fonda sakė pamačiusi tiesiai į žmones krentantį lėktuvą ir užsimerkusi. Tačiau švilpiantis geležinis paukštis staiga pakeitė trajektoriją ir sudužo už 10 m nuo tribūnos. Tokiu būdu išsaugota mažiausiai 200 gyvybių. Moteris reikalavo, kad tauta J.Leewardą už tokį poelgį vadintų didvyriu.

VIDEO: Plane Crash at Reno Air Race 2011 (Angle 2)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius