Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 18 /2017 12 19

Vašingtono valstijoje nuo bėgių nuvažiavus traukiniui žuvo trys žmonės, apie 100 sužeisti

JAV Vašingtono valstijoje pirmadienį nuo bėgių nuvažiavus keleiviniam traukiniui, žuvo trys žmonės, o dar apie 100 buvo sužeisti, pranešė policija.
Nuo bėgių nuvažiavęs traukinys netoli Seatlo miesto
Nuo bėgių nuvažiavęs traukinys netoli Seatlo miesto / „Scanpix“ nuotr.

Kol kas žinoma, kad mažiausiai 77 žmonės buvo sužeisti, pranešė JAV žiniasklaida, remdamasi vietos ligoninių informacija.

„Amtrak“ patvirtino, kad nelaimė ištiko 501-ąjį traukinį, važiavusį į pietus nuo Sietlo į Portlandą, Oregono valstijoje. Traukinys nuo bėgių nuvažiavo apie 64 km nuo Sietlo, apie 8 val. ryto vietos laiku (18 val. Lietuvos laiku) pirmadienį.

Šerifo biuras nurodė, kad nuo viaduko nukritę vagonai užvirto ant kelių automobilių, ir buvo sužeisti keli vairuotojai. Apie žuvusius vairuotojus nepranešama.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nuo bėgių nuvažiavęs traukinys netoli Seatlo
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nuo bėgių nuvažiavęs traukinys netoli Seatlo

Prieš incidentą traukinys važiavo didesniu nei 130 km/val. greičiu, jame, kaip vėliau nurodė „Amtrak“, važiavo 78 keleiviai ir 5 geležinkelių darbuotojai.

Nelaimė įvyko tarp Takomos ir Olimpijos (Vašingtono valstijos sostinės) miestų. Neseniai buvo atlikti geležinkelio atnaujinimo darbai, pagerinti bėgiai ir signalų sistemos, kad traukiniai galėtų važiuoti greičiau.

Vietinė žiniasklaida praneša, kad tai buvo pirmasis važiavimas naująja greitaeigiams traukiniams skirta geležinkelio linija.

„Gaisrininkai daugelį žmonių jau išvadavo, sužeistieji šiuo metu jau gabenami į ligoninę“, – sakė žurnalistams netoli nelaimės vietos Pyrso apygardos šerifo departamento atstovas Edas Troyeris.

Anot jo, nuo bėgių nuvažiavo 13 iš 14 traukinio vagonų, keletą iš jų „šiuo metu apžiūrėti yra nesaugu“.

Viename iš vagonų važiavęs Chrisas Karnesas BBC pasakojo: „Mes girdėjome ir jutome, kaip virsta traukinio vagonai, tuomet pro lubas pradėjo lašėti vanduo. Kad ištrūktume, mums teko išdaužti avarinio išėjimo langą“.

„Nesu tikras, į ką įsirėžė (traukinys). Nesu tikras dėl to, kas nutiko“, – sakė Ch.Karnesas.

„Vienintelis ant bėgių esantis vagonas yra galinis lokomotyvas. Keli vagonai yra pakibę nuo viaduko“, – pridūrė jis.

Traukinio avariją savo akimis matė ir į darbą automobiliu skubėjęs Danielis Konzelmanas. Pasistatęs automobilį atokiau nuo avarijos vietos jis kartu su draugu nubėgo padėti nukentėjusiems. Atbėgę į įvykio vietą jie ant greitkelio išvydo tris ant greitkelio nukritusius traukinio vagonus, kurie dėl avarijos buvo smarkiai apgadinti.

„Su draugu įlipome į keletą vagonų, kuriuos galėjome pasiekti, ir padėjome žmonėms išlipti, stengėmės padėti kuo daugiau žmonių. Jei atsidurčiau tokioje situacijoje norėčiau, kad kas nors padėtų ir man. Esu buvęs skautas, tad turiu nemažai žinių, kaip suteikti pirmąją pagalbą“, – tikino D.Konzelmanas ir pridūrė įvykio vietoje su draugu matęs ir žuvusių žmonių.

D.Konzelmanas su draugu žmones vaduoti padėjo dvi valandas.

„Aš buvau pasiruošęs blogiausiam, bet tikėjausi geriausio. Bet mačiau tiek viena, tiek kita“, – sakė jis.

JAV Nacionalinė transporto saugos valdyba pranešė į nelaimės vietą siunčianti 20 narių komandą, kuri tirs, dėl kokių priežasčių traukinys galėjo nuvažiuoti nuo bėgių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius