-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV palaiko Izraelio politiką Gazos ruože

Jungtinių Valstijų vyriausybė neprisijungia prie reikalaujančiųjų, jog Izraelis sustabdytų antkrydžius Gazoje.
Iš namo liko griuvėsiai.
Iš namo liko griuvėsiai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot Baltųjų rūmų, paliaubos įmanomos tada, kai palestiniečių organizacijos „Hamas“ kovotojai liausis šaudę į Izraelį raketomis. Tačiau dienraščio „Chicago Tribune“ teigimu, George`o W. Busho vyriausybė tyliai ragina Izraelį rasti būdą sustabdyti karą Gazoje, praneša Lietuvos radijas.

„Prezidentas G. W. Bushas mano, kad „Hamas“ turi liautis šaudę raketas ir kad tai bus pirmasis žingsnis paliaubų linkme“, - neseniai pareiškė Baltųjų rūmų atstovas Gordonas Johndroe`as.

Komentuodamas prezidento G. W. Busho ir Izraelio premjero Ehudo Olmerto nuostatas, G. Jondroe`as pareiškė: „manau, jie tikrai sutaria šia prasme“.

E. Olmertas su G. W. Bushu apie padėtį Gazoje kalbėjo telefonu. Tač iau vyriausybei artimų diplomatų teigimu, Baltieji rūmai tyliai spaud žia Izraelį rasti išeitį Gazoje.

Anot diplomatų, G. W. Busho vyriausybė būgštauja, kad antkrydžiai Gazoje „Hamas“ ne tik nesunaikins, bet tik dar labiau sustiprins.

Pasak valstybės departamento atstovo Gordono Duguido, Jungtinių Valstijų diplomatai stengiasi, kad būtų atkurtos „patikimos“ paliaubos.

Tuo metu Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienio vakarą svarstė arabų šalių kreipimąsi dėl įpareigojančio nutarimo, pasmerkiančio Izraelio karo veiksmus ir reikalaujančio juos sustabdyti.

Jungtinės Valstijos nutarimo projektą paskelbė „nepriimtinu“ , nes jame nekalbama apie „Hamas“ į Izraelį nukreiptus raketų išpuolius.

Kai kurių apžvalgininkų nuomone, Izraelis siekia pasinaudoti proga smogti „Hamas“, kol dar valdo Izraeliui itin palanki G. W. Busho vyriausybė. Tačiau būsimo prezidento Baracko Obamos tyla šiuo klausimu verčia abejoti, ar naujos vyriausybės politika ženkliai skirsis nuo ligšiolės, juolab kad būsimoji valstybės sekretorė, Niujorko senatorė Hillary Clinton laikoma tvirta Izraelio šalininke.




 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius