-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paneigė pranešimus apie Irano planus paleisti keturis amerikiečius

Baltųjų rūmų aukštas pareigūnas sekmadienį paneigė Teherano pranešimus apie su Iranu sudarytą susitarimą dėl keturių sulaikytų amerikiečių paleidimo.
Ronas Klainas
Ronas Klainas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Deja, galiu pasakyti, kad šie pranešimai yra neteisingi“, – teigė Baltųjų rūmų administracijos vadovas Ronas Klainas CBS laidoje „Face the Nation“.

„Nėra jokio susitarimo dėl šių keturių amerikiečių paleidimo. Mes labai stengiamės, kad jie būtų paleisti. Kol kas nėra susitarimo dėl jų pargabenimo namo“, – teigė R.Klainas.

R.Klaino komentaras pasakytas Irano valstybinei televizijai paskelbus pranešimus, kuriuose cituojamas „informuotas šaltinis“, kad JAV sutiko perduoti 7 mlrd. JAV dolerių įšaldytų Irano lėšų ir išlaisvinti keturis iraniečius, apkaltintus mėginimais apeiti sankcijas, mainais už šnipinėjimu apkaltintų keturių amerikiečių paleidimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nazanin Zaghari-Ratcliffe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Valstybinė televizija taip pat pranešė, kad Didžiosios Britanijos ir Irano pilietybę turinti Nazanin Zaghari-Ratcliffe, sulaikyta Irane 2016 metais, buvo paleista „sumokėjus karinę skolą“.

Tačiau Didžiosios Britanijos pareigūnai paneigė pranešimą, o užsienio reikalų ministerija teigė, kad tokios diskusijos „vyksta“.

N.Zaghari-Ratcliffe vyras Richardas Ratcliffe'as teigė naujienų agentūrai AFP neturintis „jokių žinių apie tai, kad greitu metu gali būti pasiektas susitarimas“.

CBS R.Klaino paklausė, ar Irano pareigūnai galėjo paskelbti pranešimus, kad padidintų politinį spaudimą JAV prezidento Joe Bideno administracijai.

R.Klainas į tai atsakė: „Ne. Vėlgi, mes sunkiai dirbame, kad minėti amerikiečiai būtų pargabenti namo. Kai tai padarysime, su dideliu malonumu pranešime šias naujienas.“

Pranešimai buvo paskelbti kitą dieną po to, kai Irano branduolinio susitarimo šalys atidėjo trečiąjį derybų, skirtų vėl sugrąžinti JAV į susitarimą, ratą Vienoje, o Rusijos delegatai išreiškė „atsargų ir augantį optimizmą“ dėl galimybės pasiekti sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius