Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

JAV papildė „Magnickio sąrašą“ dar keturiomis Rusijos politikų pavardėmis

JAV Finansų ministerija praneša, kad papildė vadinamąjį „Sergejaus Magnickio sąrašą“ dar keturiomis pavardėmis. Šiame sąraše – Rusijos mokesčių ir policijos pareigūnai, kurie abejotinomis aplinkybėmis 2009 m. įkalino advokatą Sergejų Magnickį. Advokatas juos buvo apkaltinęs korupcija.
Sergejus Magnickis
Sergejus Magnickis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo šiol JAV sankcijos bus taikomos Čečėnijos vidaus reikalų viceministrui Apti Alaudinovui ir respublikos Prezidento administracijos vadovui Mahomedui Daudovui.

Į sąrašą taip pat įtrauktas Rusijos federacijos generalinio prokuroro pavaduotojas Viktoras Grinis, pateikęs S.Magnickiui kaltinimus.

Ketvirtasis asmuo – Rusijos federacijos Tyrimų komiteto ypatingai svarbių bylų tyrėjas Andrejus Strižovas. Jis 2012 m. tyrė S.Magnickio mirties bylą, vėliau vadovavo opozicijos protestų Maskvos Bolotnajos aikštėje bylos tyrimo grupei.

Iš viso šiuo metu atvirajame „Magnickio sąraše“ – 34 pavardės. Plačiau apie „Magnickio įstatymą“ skaitykite čia.

 

Sergejaus Magnickio mirtis

S.Magnickis buvo suimtas 2008 metais ir beveik metus buvo laikomas kalėjime itin blogomis sąlygomis.

Jis mirė būdamas 37 metų dėl negydytos ligos. Paskelbtoje Kremliaus žmogaus teisių tarybos ataskaitoje sakoma, kad teisininkas paskutinėmis gyvenimo valandomis buvo kankinamas ir surakintas antrankiais.

S.Magnickis tvirtino atskleidęs investicijų bendrovės „Hermitage Capital“, kuriai jis dirbo mokesčių, vengimo schemą, su kuria esą buvo susiję kai kurie VRM pareigūnai.

Prieš savo areštą S.Magnickis tvirtino atskleidęs investicijų bendrovės „Hermitage Capital“, kuriai jis dirbo mokesčių, vengimo schemą, su kuria esą buvo susiję kai kurie VRM pareigūnai. Pasak teisininko, pagal šią schemą buvo neteisėtai pasisavinta 5,4 mlrd. rublių (apie 462 mln. litų).

Tačiau vėliau jis buvo apskųstas tų pačių asmenų, kurie esą dalyvavo tame nusikaltime, ir suimtas iki teismo. Šis tyrimas buvo nutrauktas po S.Magnickio mirties.

S.Magnickis ir jo buvęs darbdavys – „Hermitage Capital“ vadovas Williamas Browderis – kaltinami nesumokėję valstybės iždui 522 mln. rublių (44,6 mln. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius