Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai gavo „Hamas“ laišką, skirtą Obamai

Jungtinės Valstijos iš palestiniečių judėjimo „Hamas“ gavo laišką prezidentui Barackui Obamai, kuris šią radikalią grupuotę laiko teroristine organizacija, tai penktadienį patvirtino JAV pareigūnas.
Barackas Obama ant pakylos
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad laiškas buvo nuo „Hamas“ prezidentui (Barackui) Obamai, – sakė Valstybės departamento pareigūnas, prašęs jo pavardės neskelbti, ir pridūrė, kad departamento pareigūnai dabar svarsto, „kaip į tai reaguoti“.

„Konsulato darbuotojai dabar svarsto, ką su juo (laišku) daryti“, – pažymėjo Valstybės departamento pareigūnas, kuris sakė, jog laiškas yra iš „Hamas“, nes taip sakęs senatorius.

Neaišku, ar laiške pateikiamas koks nors pasiūlymas B.Obamai, kuris yra sakęs, kad su „Hamas“ negalėsiąs derėtis, kol šis nepripažins Izraelio, neatsisakys smurto ir nesutiks laikytis taikos sutarčių tarp žydų valstybės ir palestiniečių.

Šį laišką penktadienio rytą JAV konsulatui Jeruzalėje įteikė JAV senatorius demokratas Johnas Kerry, kuris laišką gavo iš JT pareigūno Gazoje, tačiau pastarasis nesakė senatoriui, jog tai buvo „Hamas“ laiškas.

„Vokas buvo užantspauduotas, adresuotas Jungtinių Valstijų prezidentui“, – sakė senatoriaus atstovas Frederickas Jonesas ir paaiškino, kad senatoriui J.Kerry laišką įteikė JT paramos ir viešųjų darbų Palestinos pabėgėliams agentūros (UNRWA) vadovas baigiantis susitikimui Gazoje.

„Konsulato darbuotojai dabar svarsto, ką su juo (laišku) daryti“, – pažymėjo Valstybės departamento pareigūnas, kuris sakė, jog laiškas yra iš „Hamas“, nes taip sakęs senatorius.

UNRWA atstovas Christopheris Gunnessas pasakojo šiek tiek kitaip – „laiškas buvo paliktas prie agentūros vartų“ bei „manoma, jog jis iš „Hamas“.

Paklaustas, kas buvo parašyta laiške jis atsakė: „Mes UNRWA esame išauklėti ir kitų žmonių laiškų neatplėšinėjame“. Ch.Gunnessas patvirtino, jog laiškas buvo perduotas J.Kerry.

Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas J.Kerry su „Hamas“ atstovais Gazoje nesusitiko. Buvo pabrėžta, kad jo vizitas nereiškia, jog JAV politika šios islamistų grupės atžvilgiu būtų pasikeitusi.

„Hamas“ teroristine organizacija laiko JAV, ES ir Izraelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius