Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai intensyvina iš Niujorko valstijos kalėjimo pabėgusių dviejų žudikų paieškas

Pastangos surasti du nuteistus žudikus, pabėgusius iš vieno kalėjimo Niujorko valstijoje, antradienį buvo sutelktos miškingoje vietovėje į pietus nuo tos pataisos įstaigos – šimtai pareigūnų buvo ten pasiųsti gavus pranešimą apie neva pastebėtus bėglius.
R.Mattas ir D.Sweatas.
R.Mattas ir D.Sweatas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

49 metų Richardas Mattas ir 35 metų Davidas Sweatas, kurie, anot pareigūnų, yra agresyvūs ir žiaurūs, panaudojo elektrinius įrankius sienoms ardyti ir vamzdžiams pjaustyti ir šeštadienį pabėgo iš Klintono pataisos įstaigos, įsikūrusios Danemoros miestelyje Niujorko valstijoje.

Pareigūnai informavo teisėsaugos institucijas Kanadoje ir Meksikoje, kur galėjo pasprukti tie bėgliai, bet antradienį pastangos buvos sutelktos vietovėje prie Klintono ir Esekso apygardų ribos, į pietus nuo kalėjimo.

JAV žiniasklaida pranešė, kad tie du vyrai galbūt buvo pastebėti einantys pėsčiomis Vilsboro miestelio apylinkėse, maždaug 60 km nuo Danemoros.

Į tą vietą buvo pasiųsti daugiau negu 440 kalėjimų ir teisėsaugos pareigūnų, kurie vieną po kito tikrino gyventojų namus, sakoma valstijos policijos pranešime.

Policija nurodė gaunanti naujos informacijos ir paragino gyventojus būti budrius.

„Jeigu visuomenės nariai pamatytų kokių nors neįprastų (žmonių), pasirodžiusių prie jų rezidencijų arba vasarnamių, jų prašoma nedelsiant susisiekti su teisėsauga, – pažymėjo policija. – Visuomenė turėtų nedelsti pranešti apie bet kokią įtartiną veiklą, įskaitant bet kokius įsibrovimo, įsilaužimo arba transporto priemonių vagystės požymius.“

Už informaciją, kuri padėtų sučiupti bėglius, pasiūlyta 100 tūkst. dolerių premija.

Už informaciją, kuri padėtų sučiupti bėglius, pasiūlyta 100 tūkst. dolerių premija.

183 cm ūgio R.Mattas, kurio kūnas gausiai ištatuiruotas, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos su galimybe peržiūrėti nuosprendį po 25 metų, kai 1997-aisiais po 27 valandas trukusios pagrobimo dramos nužudė savo buvusį viršininką – 76 metų Williamą Rickersoną.

Kaip pranešama, R.Mattas savo auką apsvaigino smūgiu, surišo lipnia juosta ir įmetė į automobilio bagažinę. Vėliau jis mušė ir užgauliojo tą pagyvenusį vyrą, kol galiausiai nusuko jam sprandą ir, sukapojęs jo kūną, pabėgo į Meksiką.

Toje šalyje jis nužudė vieną amerikietį ir buvo nuteistas kalėti 20 metų, bet 2007-aisiais buvo išduotas Niujorko valstijai.

Prieš W.Rickersono nužudymą R.Mattas atliko laisvės atėmimo bausmes už išžaginimą ir vienos medicinos slaugytojos sužalojimą peiliu.

Prieš W.Rickersono nužudymą R.Mattas atliko laisvės atėmimo bausmes už išžaginimą ir vienos medicinos slaugytojos sužalojimą peiliu.

1986 metais jis pabėgo iš Erio apygardos kalėjimo, kur atliko bausmę dėl užpuolimo, ir keturias dienas slapstėsi, kol buvo sučiuptas.

D.Sweatas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos be teisės sušvelninti nuosprendį po to, kai 2002-aisiais nužudė vieną šerifo padėjėją Niujorko valstijoj, būdamas 22 metų.

Jis kartu su dviem bendrininkais dalijosi pavogtus šaunamuosius ginklus, kai juos užklupo tas pareigūnas. D.Sweatas ir vienas jo bendrininkas kelis kartus šovė į šerifo pavaduotoją ir pervažiavo jį automobiliu.

Paauglystėje D.Sweatas taip pat buvo apkaltintas dėl dviejų įsilaužimų.

Abu kaliniai, kurie, kaip pranešama, kalėjime priklausė privilegijuotųjų kastai, pabėgo šeštadienį paryčiais, įgyvendinę Holivudo filmo vertą planą.

Abu kaliniai, kurie, kaip pranešama, kalėjime priklausė privilegijuotųjų kastai, pabėgo šeštadienį paryčiais, įgyvendinę Holivudo filmo vertą planą.

Jie elektriniais įrankiais perpjovė savo kamerų sienas ir iššliaužė į laisvę požeminių vamzdžių sistema. Išlindę pro kanalizacijos liuką, bėgliai paliko pašaipų raštelį su pavaizduoti stilizuotu besišypsančiu kinu ir užrašu „Geros dienos!“.

Pirmadienį Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo sakė, kad tie bėgliai yra „išties pavojingi, desperatiški vyrai“, kuriems, kaip manoma, pagalba buvo suteikta „daugiausiai iš vidaus“.

Policija patvirtino, kad buvo apklausti „keli“ kalėjimo pareigūnai ir civiliai darbuotojai, bet kol kas niekas neareštuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius