Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV pareigūnas: Jemeno husių raketa pataikė į balkerį, įgula praneša apie dvi žūtis

Jemeno husių sukilėlių paleista raketa trečiadienį pataikė į Adeno įlankoje plaukiojantį balkerį, kurio įgula pranešė apie mažiausiai du žuvusius ir šešis sužeistus asmenis, teigė vienas Jungtinių Valstijų pareigūnas.
GEIR VINNES / via REUTERS
GEIR VINNES / via REUTERS

Jis nurodė, kad raketa padarė „didelę žalą“ su Barbadoso vėliava plaukiojančiam ir Liberijai priklausančiam laivui, ir pridūrė, kad „įgula pranešė apie mažiausiai du žuvusius ir šešis sužeistus įgulos narius ir paliko laivą“.

Pareigūnas sakė, kad tai buvo penktoji priešlaivinė balistinė raketa, kurią per dvi dienas paleido Irano remiami husiai, ir pažymėjo, kad dvi, įskaitant naujausią, pataikė į prekybos laivus, o trečiąją numušė amerikiečių eskadrinis minininkas.

Lapkritį husiai pradėjo pulti Raudonosios jūros laivybą, sakydami, kad puola su Izraeliu susijusius laivus, taip parodydami paramą palestiniečiams Gazos Ruože, kurį nuniokojo Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas.

JAV ir Jungtinės Karalystės pajėgos atsakė smūgiais prieš husius, kurie vėliau paskelbė, kad amerikiečių ir britų interesai taip pat yra teisėti taikiniai.

Pasipiktinimas dėl niokojančios Izraelio kampanijos Gazos Ruože, prasidėjusios po precedento neturinčio „Hamas“ išpuolio spalio 7 dieną, išaugo visuose Viduriniuose Rytuose ir paskatino smurtą, į kurį įsitraukė Irano remiamos grupuotės Libane, Irake, Sirijoje bei Jemene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius