Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 26 /2017 09 27

JAV paskelbė sankcijas 8 Šiaurės Korėjos bankams

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė sankcijas aštuoniems Šiaurės Korėjos bankams ir 26 bankų vadovams, taip bandydamos dar labiau padidinti spaudimą Pchenjanui dėl jo vykdomų branduolinių ir raketų bandymų.
Stevenas Mnuchinas
Stevenas Mnuchinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai toliau plečia mūsų vykdomą visiško Šiaurės Korėjos izoliavimo strategiją, siekiant įgyvendinti mūsų platesnius tikslus dėl taikaus ir branduolinių ginklų neturinčio Korėjos pusiasalio“, – pranešime sakė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Antradienį paskelbtas pranešimas prisidėjo prie vienbalsių Jungtinių Tautų ekonominių sankcijų Šiaurės Korėjai, įvestų, kai šalis anksčiau šį mėnesį atliko dar vieną branduolinio ginklo bandymą.

Naujausios sankcijos nutaikytos prieš Šiaurės Korėjos piliečius atstovaujančius Šiaurės Korėjos bankų padaliniams Kinijoje, Rusijoje, Libijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Visas nurodytų įmonių ir asmenų turtas ir interesai JAV, bus blokuojami sankcijų, o tai iš esmės atkirs juos nuo didesnės pasaulio finansų sistemos dalies.

JAV sankcijos paveiks Šiaurės Korėjos Užsienio prekybos banką, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos banką ir kai kurias Šiaurės Korėjos vyriausybinės agentūras.

JAV sankcijų programas prižiūrintis Iždo departamento Užsienio lėšų kontrolės biuras (OFAC) nurodė, kad sankcijos įvedamos dėl Šiaurės Korėjos ginkluotės vystymo programos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Otto Warmbier
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Otto Warmbier

Ankstesnę dieną JAV prezidentas Donaldas Trumpas, nepaisydamas prašymų sušvelninti prieš Pchenjaną nukreiptas kalbas, režimą apkaltino „sunkiai suprantamu“ nelaisvėje laikyto JAV studento Otto Warmbier kankinimu.

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Josephas Dunfordas antradienį patikino įstatymų leidėjus, kad kol kas ši akistata su Šiaurės Korėja yra labiau politinė negu karinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius