Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pateikė kaltinimus buvusiam Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos vadovui

JAV institucijos antradienį pateikė kaltinimus buvusiam Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos pirmininkui Johnui Ashe'ui už kyšių, kurių suma buvo didesnė negu 1 mln. dolerių, ėmimą iš Kinijos nekilnojamojo turto vystytojų.
Johnas Ashe'as
Johnas Ashe'as / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Ashe'as, kuris yra Antigvos ir Barbudos pilietis, vadovavęs Generalinei Asamblėjai nuo 2013 metų rugsėjo iki 2014 metų rugsėjo, kaltinamas ėmęs kyšius mainais į palaikymą pasiūlymui įkurti JT konferencijų centrą Makao.

61 metų veikėjas kaltinamas 2011–2014 metais gavęs daugiau negu 1,3 mln. dolerių kyšių iš penkių asmenų grupės, sakoma kaltinamajame akte, kurį pateikė Niujorko pietinės apygardos federalinis prokuroras Preetas Bharara.

J.Ashe'as taip pat kaltinamas nuslėpęs daugiau negu 1,2 mln. dolerių pajamų mokesčių.

Antradienį taip pat buvo pateikti kaltinimai keturiems kitiems žmonėms, tarp jų pagrindiniam korupcinio tinklo įtariamajam – turtingam Kinijos nekilnojamojo turto vystytojui Ng Lap Sengui.

Dar vienas iš kaltinamųjų – Dominikos Respublikos ambasadoriaus prie JT pavaduotojas Francis Lorenzo, vadovaujantis JAV akredituotam žiniasklaidos leidiniui „South-South News“, skelbiančiam naujienas apie plėtros projektus.

Kaltinamajame akte sakoma, kad šis korupcinis tinklas naudojosi J.Ashe'u ir kitais pareigūnais, kad užsitikrintų palaikymą JT finansuojam konferencijų centru Makao, į kurį buvo investuota milijardai dolerių, taip pat nekilnojamojo turto projektams Antigvoje ir Barbudoje.

Mainais į tuos kyšius J.Ashe'as pateikė JT generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui raštą, „kuriame tvirtinama, kad esą yra būtina pastatyti JT Makao konferencijų centrą“, sakoma anksčiau šį mėnesį pateiktame ieškinyje. Tačiau tas objektas taip niekad ir nebuvo pastatytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius