Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV per dieną įvykdytos dvi mirties bausmės

Trečiadienį Floridoje ir Teksase kalėjusiems dviem nusikaltėliams įvykdytos mirties bausmės, skelbia lenta.ru. Abiem kaliniams mirties bausmė įvykdyta suleidžiant mirtiną injekciją.
Egzekucijos kambarys
Egzekucijos kambarys / Scanpix nuotr.

Floridoje myriop pasiųstas 58-erių Williamas Van Poyckas, kurį teismas mirties bausme nuteisė dėl kalėjimo apsaugininko Fredo Griffiso nužudymo. Nusikaltimas buvo įvykdytas 1987 metais. Jis ir jo partneris Frankas Valdesas bandė iš kalėjimo išlaisvinti vieną kalinį. Vyrai iš pasalų užpuolė kalėjimo furgoną, tačiau F.Griffisas jiems sutrukdė, šis automobilio raktus išmetė į krūmus. Incidento metu sargybinis buvo mirtinai sužalotas. Užpuolikai bandė pabėgti, tačiau po persekiojimo buvo pagauti.

Būdamas kalėjime W.Van Poyckas parašė tris knygas, taip pat pildė internetinį dienoraštį.

Trečiadienį mirties bausmė įvykdyta ir Elroy’ui Chesteriui, už penkių žmonių nužudymą nuteistam 1998 metais. Teismas jį pripažino kaltu ir dėl trijų prievartavimų bei 25 apiplėšimų. Mirties bausmė vyrui įvykdyta, kai Aukščiausiasis teismas atmetė galutinį E.Chesterio skundą.

Teksase jau daugelį metų įvykdoma daugiausiai mirčių bausmių JAV. Floridos valstija yra ketvirtoje vietoje, ji rikiuojasi po Virdžinijos ir Oklahomos. Tarp Pietų ir Šiaurės Amerikos šalių JAV išlieka vienintele valstybe, vis dar taikančia mirties bausmę. Pernai nuosprendžiai įvykdyti 43 kaliniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius