Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV per dvejas atskiras šaudynes nužudyti 13 žmonių

Aštuoni vienos šeimos nariai, tarp jų paauglys, buvo nušauti penktadienį kaimiškoje Ohajo valstijos vietovėje, o Džordžijos valstijoje ginkluoti užpuolikai nužudė penkis žmones. Ohajuje septyni lavonai buvo rasti trijuose netoli vienas kito esančiuose namuose, o aštunta auka vėliau buvo rasta kitoje vietoje, šerifas Charlesas Readeris sakė žurnalistams.
Virdžinijos valstijos policininkai
JAV policininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aukos buvo „suaugusieji, išskyrus vieną paauglį“, kuris buvo 16-metis, nurodė šerifas, pridūręs, kad jie visi buvo vienos šeimos nariai.

Du kūdikiai, iš jų vienas gimęs vos prieš keturias dienas, o kitas – šešių mėnesių, liko gyvi per šį išpuolį, pažymėjo Ch.Readingas.

Pareigūnai šio išpuolio galimų motyvų neįvardijo. Mažiausiai vienas įtariamasis tebėra laisvėje, o jokių areštų nebuvo įvykdyta.

„Atrodo, kad kiekvienai iš aukų buvo įvykdyta egzekucija; kiekvienai iš aukų buvo šauta į galvą“, – sakė Ohajo generalinis prokuroras Mike'as DeWine'as.

„Preliminariai nustatyta, kad nei vienas iš tų asmenų nenusižudė“, – pridūrė jis, sakydamas, kad žudikas arba žudikai „tebėra laisvėje. Mes nežinome jų buvimo vietos.“

Kelios aukos buvo nušautos, kai gulėjo lovoje, sakė Ch.Readeris.

Pirmoji ir ketvirtoji šio nusikaltimo vieta yra maždaug už 50 km viena nuo kitos, informavo šerifo biuras.

Anksčiau M.DeWine'as ir Ch.Readeris bendrame pranešime nurodė, kad pirmos septynios aukos buvo rastos „trijuose Junjon Hilo plento namuose Paiko apygardoje“ – kaimiškoje bendruomenėje už maždaug 130 km į rytus nuo Sinsinačio.

Paiko apygardos ir aplinkinių teritorijų mokyklos anksčiau dėl visa pikta buvo uždarytos, pranešė vietos žiniasklaida.

Šio išpuolio tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Kriminalinių tyrimų biuro agentai, sakoma pranešime.

Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas, kuris siekia tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą, savo „Twitter“ žinutėje pareiškė, kad ši padėtis „nesuvokiama“.

Tuo tarpu Džordžijos valstijos šiaurėje penki žmonės buvo rasti nužudyti per du atskirus incidentus, veikiausiai šeiminius konfliktus, pranešė Kolumbijos apygardos šerifo biuro pareigūnai, kuriuos citavo vietos televizija.

Vietos koroneris Vernonas Collinsas sakė, kad penki žmonės buvo nušauti per du incidentu, kurie gali būti tarpusavyje susiję, sakoma pranešime.

Per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, Jungtinėse Valstijose kasmet žuva apie 30 tūkst. žmonių.

Tačiau respublikonai įstatymų leidėjai, kurių daugelį palaiko įtakinga Nacionaline šaunamųjų ginklų asociacija (NRA), blokavo prezidento Baracko Obamos pastangas sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius