-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV per naujausią įtariamą nusikaltimą iš neapykantos sužeistas sikhas

JAV pareigūnai tiria naują įtariamą nusikaltimą iš neapykantos, kai buvo šauta į sikhą jo paties namuose netoli Sietlo, šeštadienį pranešė žiniasklaida.
Amerikos sikhas per paradą
Amerikos sikhas per paradą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vėlai penktadienį, vos kelios dienos po kito incidento, kai Kanzase buvo nušautas inžinierius iš Indijos, Kente į pietus nuo Sietlo kaukėtas vyras su ginklu prisiartino prie 39 metų sikho, prie savo namų tvarkiusio automobilį.

Laikraštis „The Seattle Times“ rašė, kad iš dalies kaukėtas užpuolikas, pasikalbėjęs su auka, pasakė: „Grįžk į savo šalį“. Tada užpuolikas šovė į vyrą ir sužeidė jį į ranką.

Pareigūnai incidentą tiria kaip galimą nusikaltimą iš neapykantos ir ieško užpuoliko, rašė laikraštis, kuris aukos pilietybės nenurodė.

Netoli Sietlo įsikūrusios sikhų bendruomenės lyderis Jasmitas Singhas dienraščiui sakė, kad sužeistas vyras jau išleistas iš ligoninės.

„Jis tiesiog labai sukrėstas, ir jis, ir jo šeima, – sakė J.Singhas. – Mes visi kažkaip sutrikę, kalbant apie tai, kas šiuo metu vyksta. Sukurtas neapykantos klimatas nieko neišskiria.“

Praėjusį mėnesį bare Kanzase buvo nušautas 32 metų inžinierius Srinivasas Kuchibhotla. Šio nusikaltimo atgarsiai nusirito per visą šalį.

Per incidentą Kanzase taip pat buvo sužeistas kitas inžinierius indas, Alokas Madasani. Liudininkai sakė, kad užpuolikas, baltasis, šaukė rasinius įžeidimus ir liepė aukoms „nešdintis“ iš „jo“ šalies.

Niujorke įsikūrusi pilietinių teisių gynimo grupė „Sikh Coalition“ šeštadienį paskelbtame pareiškime prašo vietos ir federalinių pareigūnų naujausią šaudymą tirti kaip nusikaltimą iš neapykantos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius