-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV per praėjusią parą nustatyta 55 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Jungtinėse Valstijose per praėjusią parą nustatyta 55 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, rodo Johnso Hopkinso universiteto paskelbti duomenys.
Eilė prie mobilaus patikros punkto Los Andžele
Eilė prie mobilaus patikros punkto Los Andžele / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais trečiadienį 20.30 val. vietos (ketvirtadienį 3.30 val. Lietuvos) laiku, bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 3 046 351.

Labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis trečiadienį peržengė 3 mln. patvirtintų užsikrėtimo atvejų ribą. Vis dėlto tikrasis skaičius veikiausiai yra daug didesnis dėl kovą ir balandį kilusių problemų išsitirti dėl koronaviruso.

Didžiausioje pasaulio ekonomikoje taip pat užregistruoti 833 nauji mirties nuo COVID-19 atvejai, o bendras koronaviruso aukų skaičius pasiekė 132 195.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas reguliariai sumenkina skaičius, priskirdamas juos padidėjusiam testavimo pajėgumui birželio mėnesį.

Epidemijos apsukos JAV didėjo keliuose pietiniuose židiniuose, įskaitant Teksasą, Floridą, Luizianą ir Arizoną, bet liga jau beveik visiškai nuslopinta ankstesniame epicentre – Niujorke ir šiaurės rytų regione.

Tuo metu D.Trumpas spaudė mokyklas vėl atsidaryti.

Trečiadienį ryte prezidentas paskelbė virtinę tviterio žinučių šia tema prieš JAV kovos su koronaviruso pandemija štabo viešą pasitarimą. D.Trumpas ragino rudenį moksleivius grįžti į mokyklas ir peikė savo paties administracijos sveikatos apsaugos agentūros poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius