-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV – pirmoji karščio auka

Rekordiniai karščiai JAV pietuose jau pareikalavo pirmosios aukos, o netrukus gali būti užfiksuotas karščio rekordas per visą oro temperatūros fiksavimo istoriją, rašo newsru.com. Kol kas karščiausia Mirties slėnyje, tačiau neatmetama, kad iki mirtį siekiančios temperatūros įkais ir gyvenamieji rajonai.
Kaliforniją apėmė rekordiniai karščiai
Kaliforniją apėmė rekordiniai karščiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalifornijoje, Nevadoje ir pietiniuose Arizonos rajonuose temperatūra kyla iki 50 laipsnių Celsijaus, o sinoptikai baiminasi, kad karštis neslūgs iki pirmadienio.

Nuo kaitros jau mirė mažiausiai vienas žmogus, daugiau nei 30 kreipėsi pagalbos į medikus. Kaip rašo newsru.com, remdamasi BBC, pirmoji auka – vyresnio amžiaus vyras iš Las Vegaso, gyvenęs bute be kondicionieriaus. Medikų teigimu, šilumos smūgis pablogino vyro sveikatos būklę ir lėmė organizmo išsekimą.

Sekmadienį kai kuriuose Kalifornijos rajonuose prognozuojama rekordinė temperatūra, termometrai gali rodyti net 56,7 laipsnius. Toks karštis buvo užfiksuotas prieš 100 metų Mirties slėnyje. Šį šeštadienį ten oras įkaito iki 51 laipsnio.

Meteorologai tokią karščio bangą aiškina tuo, kad virš regiono susiformavo anticiklonas. 

Valdžios atstovai baiminasi, kad karštis sutrikdys oro linijų darbą, kadangi dauguma lėktuvų gali skraidyti tik esant iki 52 laipsnių karščiui, tačiau jau 47 laipsnių kaitra sudaro kliūtis lėktuvams kilti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius