Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pirmoji ponia pradeda vizitą Kinijoje

JAV pirmoji ponia Michelle Obama ketvirtadienį atvyko į Kiniją savaitės vizitui, kurio metu vengs politikos ir didžiausią dėmesį skirs švietimui bei ryšiams tarp žmonių.
Michelle Obama su dukterimis atvyko į Kiniją
Michelle Obama su dukterimis atvyko į Kiniją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į M.Obamos darbotvarkę įtraukta kalba kinų ir amerikiečių studentams Pekino universitete ir apsilankymai Siano mieste šalies vakaruose ir Čengdu pietvakariuose. Ji keliauja su savo motina ir abiem dukterimis.

Penktadienį M.Obama turi praleisti su Kinijos prezidento Xi Jinpingo žmona Peng Liyuan.

„Manau, kad tai labai gera proga pagerinti Kinijos ir JAV santykius, nes pirmoji ponia gali atstovauti švelniajai diplomatijos pusei“, – sakė Pekino universiteto Tarptautinių studijų mokyklos politologas Wang Dongas.

M.Obama ketina vengti tokių ginčijamų klausimų kaip žmogaus teisės, prekyba ir kibernetinis saugumas, sakė vizitą rengę Baltųjų rūmų pareigūnai.

Ši kelionė suteikia JAV prezidentui Barackui Obamai ir Kinijos prezidentui Xi Jinpingui progą per savo žmonas plėtoti asmeninius santykius po pernai Sanilandse Kalifornijoje įvykusio susitikimo.

Pasak jų, ji savo asmeniniais pavyzdžiais išreikš Amerikos vertybes. Antradienį ji turi apsilankyti vienoje Čengdu mokykloje.

Pirmoji JAV ponia ir jos šeima taip pat turi apžiūrėti imperatoriaus rūmus Pekine ir Didžiąją kinų sieną. Siane ji planuoja apžiūrėti senovinio miesto sienas ir terakotinių karių muziejų. Čendgu ji taip pat ketina apsilankyti pandų centre.

Ši kelionė suteikia JAV prezidentui Barackui Obamai ir Kinijos prezidentui Xi Jinpingui progą per savo žmonas plėtoti asmeninius santykius po pernai Sanilandse Kalifornijoje įvykusio susitikimo, sakė Wang Dongas.

„Tokie asmeniniai santykiai su abipusiu pasitikėjimu yra itin svarbūs, nes prasidėjo didesnius iššūkius kelianti Kinijos ir JAV santykių fazė“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius