-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV platforma „DirecTV“ neatnaujins sutarties su D.Trumpą palaikančiu kanalu OAN

Amerikiečių srautinės televizijos platforma „DirecTV“, viena didžiausių šalyje, nusprendė nebepratęsti sutarties su „One America News Network“ (OAN) – ultradešiniuoju konspiraciniu kanalu, remiančiu buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pranešėme [OAN savininkei] „Herring Networks“, kad po įprastinės vidaus peržiūros nebeplanuojame sudaryti naujos sutarties, kai baigs galioti dabartinis susitarimas“, – naujienų agentūrai AFP penktadienį teigė „DirecTV“ atstovas.

Pasak šaltinio, susipažinusio su šiuo klausimu, sandoris baigs galioti balandžio mėnesį.

„DirecTV“, kuri priklauso JAV telekomunikacijų milžinei AT&T, daugiau informacijos apie savo sprendimą nepateikė.

OAN yra vienas iš naujų ultradešiniosios pakraipos televizijos naujienų rinkos dalyvių, mėginančių atsiriekti rinkos dalį iš „Fox News“.

Kaip ir „Newsmax“ ar „Real America's Voice“, kanalas atsisakė pripažinti D.Trumpo pralaimėjimą 2020 metų lapkritį vykusiuose prezidento rinkimuose ir skleidė nepagrįstas sąmokslo teorijas apie sukčiavimą rinkimų metu, kurias propagavo buvęs prezidentas ir jo šalininkai.

Pavyzdžiui, 2020 metų lapkričio viduryje OAN vedėja Christina Bobb apkaltino Demokratų partiją rengus „perversmą“ prieš D.Trumpą.

Pats D. Trumpas pakvietė savo šalininkus pereiti prie OAN ir „Newsmax“, o kanaluose pasirodo vis daugiau respublikonų lyderių.

Vykstant rinkimams, OAN auditorija augo, tačiau „DirecTV“ sprendimas suduos rimtą smūgį, nes, pasak JAV žiniasklaidos, platforma yra didžiausia kanalo platintoja.

OAN iš karto neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti.

Prieš metus, kai D. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų, bandydami sustabdyti demokrato Joe Bideno pergalės patvirtinimą, OAN ir „Newsmax“ be jokių patvirtinančių įrodymų pasmerkė tai, ką jie pavadino nedidelių ultrakairiųjų grupelių įsiskverbimu į D.Trumpo lojalistų gretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius