Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV politiko komentarai sukėlė šurmulį: pareiškė, kad Makedonija nėra valstybė

Makedoniją įsiutino JAV respublikonų partijos ir Atstovų rūmų nario Dana'o Rohrabacherio komentarai apie tai, kad ši valstybė yra netikra ir turėtų būti padalyta tarp Bulgarijos ir Kosovo.
Danas Rohrabacheris.
Danas Rohrabacheris. / wikipedia.com

„Kosoviečiai ir albanai iš Makedonijos turėtų būti priskirti Kosovui, o likę – priskirti Bulgarijai ar kokiai kitai valstybei, su kuria jie save sieja“, – aiškino JAV įstatymų leidėjas.

Tokius komentarus D.Rohrabacheris, kuris yra JAV Atstovų rūmų Europos, Eurazijos ir kylančių pavojų subkomiteto vadovas, paskelbė Albanijos televizijos eteryje.

70-metis respublikonas yra aršus prorusiškos politikos gynėjas. Jo teigimu, Makedonijos sukūrimas po Jugoslavijos skilimo buvo klaida, mat šalis suskaldyta etniniu pagrindu.

Nenuostabu, kad D.Rohrabacherio pareiškimai skamba taip pat, kaip Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo 2015-ųjų metų pasakymas, kuriame jis aiškino, kad „Makedoniją derėtų atiduoti Albanijai ir likusią dalį Bulgarijai“.

Makedonijos užsienio reikalų ministras Nikola Poposkis griežtai pasmerkė tokius amerikiečių politiko žodžius, pabrėždamas, kad tai yra kurstanti nacionalistinė retorika, kuri verčia žvalgytis į praeitį.

Makedonija pabrėžė, kad D.Rohrabacheris nekalba JAV valstybės departamento vardu, tačiau agresyviai nusiteikęs JAV respublikonas jau atrėžė, kad turi ryšių naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijoje ir kels šį klausimą Atstovų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius