Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentą batais apmėtęs irakietis sako buvęs kankinamas kalėjime

Irakietis televizijos žurnalistas Muntazeras al Zaidi, kuris sviedė savo batus į ankstesnį JAV prezidentą George'ą W.Bushą, antradienį išėjės į laisvę po devynis mėnesius trukusio kalinimo pareiškė, kad saugumo pareigūnai jį mušė ir kankino elektros srove.
Žurnalistas Muntazeras Zaidis iš karto buvo nulaikytas.
Žurnalistas Muntazeras Zaidis iš karto buvo sulaikytas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistas išgarsėjo visame pasaulyje, kai metė savo batus į G.W.Bushą per prezidento atsisveikinimo vizitą Irake praėjusių metų gruodžio 14 dieną. Toks veiksmas arabų pasaulyje laikomas mirtinu įžeidimu.

Paleistas iš kalėjimo M.al Zaidi sakė, jog dabar baiminasi dėl savo gyvybės ir yra įsitikinęs, kad jį persekios JAV žvalgybos agentai.

„Tos baimę keliančios tarnybos – JAV žvalgybos ir su ja susijusios tarnybos – negailės pastangų mane sekti kaip maištingą revoliucionierių, siekdamos mane nužudyti", – M.al Zaidi sakė televizijos „al Baghdadia“ surengtoje spaudos konferencijoje.

„Noriu perspėti visus savo giminaičius ir man artimus žmones, kad tos tarnybos panaudos visas priemones, kad mane izoliuotų. Jie mėgins mane nužudyti ir likviduoti fizine, socialine arba profesine prasme“, – pridūrė jis.

M.al Zaidi antradienį pareiškė, kad patyrė fizinį smurtą iškart po suėmimo ir kitą dieną. Jis pasakojo buvęs uždarytas Irako sostinės „Žaliojoje zonoje“ esančio pastato, kuriame vyko spaudos konferencija su G.W.Bushu, uždarame kieme. Žurnalistas skundėsi, jog buvo mušamas geležiniais strypais, plakamas elektros laidais ir kankinamas elektra.

„Rytą buvau paliktas šaltyje, o mane apliejo vandeniu“, – sakė jis.
M.al Zaidi pažadėjo įvardyti jį nurodžiusius kankinti aukštus Irako vyriausybės pareigūnus ir kariškius.

Žurnalistas aiškino, kad surengė ataką prieš G.W.Bushą dėl JAV okupacijos. Jis pabrėžė, jog dabar yra laisvas, tačiau jo šalis „tebėra belaisvė“.

„Konfrontacijos link mane pastūmėjo priespauda prieš mano tautą, taip pat okupantų noras pažeminti mano tėvynę trypiant ją savo batais“, – sakė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius