-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas atsakys į „Twitter“ vartotojų klausimus

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį tiesiogiai atsakinės į socialinio tinklo „Twitter“ vartotojų klausimus.
JAV prezidentas Barackas Obama kalba mobiliuoju telefonu
JAV prezidentas Barackas Obama kalba mobiliuoju telefonu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien „Twitter“ forume prezidentas nebus apribotas 140 simbolių. Iš tikrųjų B.Obama galės kalbėti tiek, kiek norės, be pasirengimo atsakydamas į „Twitter“ vartotojų klausimus“, – rašo dienraštis „USA Today“.

„Per „Twitter“ prezidentas atsakys į daug klausimų – ir apie Afganistaną, ir maitinimo mokyklose kokybę, ir net apie tai, ar kada nors bus legalizuota marihuana“, – pažymi leidinys.

Baltųjų rūmų naujosios žiniasklaidos biuro direktorius Maconas Phillipsas sakė, kad šio „renginio tikslas – surasti naujų ryšio su amerikiečiais šalies viduje galimybių“.

Kaip rašo „USA Today“, šiai akcijai vadovaus „Twitter“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Jackas Dorsey, kuris suformuluos konkrečius klausimus iš tūkstančių įrašų. Anksčiau B.Obama jau buvo surengęs panašius forumus tinkluose „Facebook“ ir „YouTube“.

Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorius Danas Pfeifferis sakė „USA Today“, kad tokie renginiai yra oficialus „informacinio amžiaus, kuriame daugelis žmonių ignoruoja tradicines žiniasklaidos priemones ir gauna informacijos įvairiais keliais, iš įvairių šaltinių, pripažinimas“.

Bendrovė „Radian6“, remdamasi naujausių prezidentui internautų užduotų klausimų analize, nurodė, jog „Twitter“ vartotojams labiausiai rūpi problemos, susijusios su nacionaliniu ir finansiniu saugumu.

Išnagrinėjusi 1,2 mln. įrašų tinkle „Twitter“ per pastarąsias aštuonias savaites, „Radian6“ padarė išvadą, kad naujienos apie tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno sunaikinimą sukėlė daugiausiai diskusijų „Twitter“ istorijoje.

Bendrovė pridūrė, kad „B.Obamos kalbos labai aktyviai aptariamos tinkle „Twitter“, o „vyrai kalba apie politiką kiek daugiau nei moterys.“

Oficialus Baltųjų rūmų puslapis tinkle „Twitter“ turi daugiau kaip 2 mln. prenumeratorių. Pasak forumo organizatorių, 30 atrinktųjų iš jų bus pakviesti į Baltuosius rūmus tiesiogiai prisidėti prie pokalbio su prezidentu.

„Jie taip pat rašys žinutes apie tai, ką mato“, – sakė M.Phillipsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius