-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas atvyko į Prancūziją dalyvauti sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje metinių renginiuose

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienio vakarą atskrido į Prancūziją, kur dalyvaus tarptautiniuose renginiuose prieš 65 metus per Antrąjį pasaulinį karą surengtam sąjungininkų išsilaipinimui Normandijoje atminti.
Tūkstančiai žmonių, tarp jų ir išsilaipinimo Normandijoje veteranai, susirinko Prancūzijos šiaurėje paminėti didžiausios karinės desantinės operacijos metines.
Tūkstančiai žmonių, tarp jų ir išsilaipinimo Normandijoje veteranai, susirinko Prancūzijos šiaurėje paminėti didžiausios karinės desantinės operacijos metines. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama lėktuvas „Air Force One“ nutūpė Orli oro uoste 21.13 val. vietos (22.13 val. Lietuvos) laiku, atskridęs iš Vokietijos, kur prezidentas apsilankė buvusioje nacių Buchenvaldo koncentracijos stovykloje. Prancūzijoje B.Obamą pasitiko užsienio reikalų ministras Bernard'as Kouchneras, o šeštadienį jis susitiks su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy.

Iš oro uosto B.Obamos kortežas išvažiavo tiesiai į JAV ambasadą, esančią Paryžiaus centre. Penktadienį JAV prezidentas lankėsi Vokietijos mieste Dresdene, kuris 1945 metų vasarį, baigiantis Antrajam pasauliniam karui, buvo beveik visiškai sugriautas per sąjungininkų aviacijos antskrydžius, o per šiuos bombardavimus žuvo apie 35 tūkst. žmonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Baracką Obamą oro uoste pasitiko Bernard'as Kouchneras
Baracką Obamą oro uoste pasitiko Bernard'as Kouchneras

B.Obama taip pat tapo pirmuoju JAV prezidentu, apsilankiusiu buvusioje Buchenvaldo koncentracijos stovykloje, esančioje centrinėje Vokietijoje. Kartu su juo žuvusius šioje stovykloje pagerbė Holokaustą išgyvenęs Nobelio premijos laureatas Elie Wieselis ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Vokietijos žiniasklaida šį prezidento vizitą vadino susitaikymo ženklu su Izraeliu ir JAV žydų bendruomene, nors anksčiau šią savaitę Kaire išsakytame svarbiame kreipimesi musulmonų pasauliui B.Obama negailėjo kritikos Izraelio politikai.

B.Obamai atskridus į Paryžių, kiek anksčiau į Prancūziją atvykusi pirmoji JAV dama Michelle Obama su 10-mete dukra Malia ir septynmete Sasha penktadienio vakarą trumpai apsilankė Eiffelio bokšte.

B.Obama su šeima nakvojo JAV ambasadoje Paryžiuje, o šeštadienio rytą išvyko į Prancūzijos šiaurę.

Prancūzijos rinkimų į Europos Parlamentą išvakarėse B.Obama susitiks su N.Sarkozy Kano mieste ir pasakys kalbą Pajūrio Kolevilio miestelyje esančiose JAV karių kapinėse.

Šeštadienį sukanka 65 metai nuo sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje pradžios. Nuo šios didžiausios pasaulyje desanto operacijos prasidėjo sąjungininku kampanijos, kurios metu buvo sutriuškinta nacistinė Vokietija, galutinis etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius