Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 19 /15:48

JAV prezidentas Barackas Obama antrąkart paskelbtas žurnalo „Time“ metų žmogumi

Žurnalas „Time“ trečiadienį paskelbė neseniai perrinktą JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą) metų žmogumi, o ši garbė jam suteikiama jau antrąjį kartą.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Autoritetingas Amerikos naujienų žurnalas pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos išgyvena milžiniškus kultūros ir demografinius pokyčius, o B.Obama laikomas šių transformacijų simboliu ir, kai kuriais atvejais, jų varomąja jėga.

Žurnalas rašo, kad B.Obama buvo pirmasis JAV prezidentas po Franklino Delano Roosevelto, laimėjęs daugiau nei 50 proc. balsų dvejuose rinkimuose iš eilės, ir pirmasis šalies vadovas po 1940 metų, kuris buvo perrinktas antrajai kadencijai, nepaisant daugiau nei 7,5 proc. siekiančio nedarbo šalyje.

B.Obama, kovodamas dėl dar keturių metų Baltuosiuose rūmuose lapkričio mėnesio rinkimuose įtikinama persvara nugalėjo respublikonų kandidatą Mittą Romney.

„2012 metais jis pastebėjo ir sustiprino naują daugumą, silpnybę pavertė galimybe ir siekė, nepaisant smarkiai nepalankios padėties, suburti tobulesnę sąjungą“, – rašo „Time“, paskelbęs B.Obamą metų žmogumi 2008 metais, kai jis tapo pirmuoju juodaodžiu Amerikos prezidentu.

Kaip pažymi „Time“, prieš dvejus metus „respublikonai mėgdavo kartoti, kad vienintelis sunkus dalykas, kuris B.Obamai sėkmingai pavyko, buvo pergalė prieš Hillary Clinton partijos pirminiuose rinkimuose“.

„2012 metais respublikonai vylėsi pavaizduoti jį įkvepiančiu žmogumi, kuris nėra pasirengęs šiam darbui. Tačiau dabar mes žinome skirtumą tarp noro ir tikrovės, triukšmo ir žmogaus poste“, – savo komentare rašo žurnalas.

„Jis atrodo ne toks stiprus – laimėjo 4-iais mln. balsų ir dviem valstijomis mažiau nei 2008 metais. Bet jo 5 mln. balsų persvara iš 129 mln. atiduotų balsų nustebino ekspertus abiejose partijose ir galbūt buvusi dar didesnė, jeigu tiek daug Niujorko ir Naujojo Džersio rinkėjų po uragano “Sandy„ nebūtų likę namuose“, – priduriama jame.

B.Obama prisieks sausio 20-ąją – kaip pirmasis po daugiau kaip 75 metų demokratas, du kartus surinkęs daugumą rinkėjų balsų.

Per visą JAV istoriją tai yra pavykę vos penkiems kitiems prezidentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius