-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV prezidentas Barackas Obama giria savo siūlytas Volstrito reformas

JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį pabrėžė, kad per jo kadenciją atliktos svarbios Volstrito reformos padėjo nutraukti praktiką, kai į sunkią padėtį patekusios bendrovės buvo gelbstimos mokesčių mokėtojų pinigais.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tokia ir buvo Volstrito reformų esmė: pasirūpinti dirbančiomis šeimomis ir užtikrinti, kad visi žaistų pagal vienodas taisykles“, – sakoma B.Obamos tradiciniame savaitiniame kreipimesi per radiją ir internetą.

„Volstrito reforma taip pat sukūrė pirmąją nepriklausomą vartotojų (teisių) priežiūros instituciją, kurios vienintelis darbas – rūpintis jumis“, – pridūrė prezidentas.

Pagal teisės aktus, kuriuos B.Obama pasirašė 2010 metų liepą, buvo įkurtos naujos reguliavimo agentūros, tokios kaip Vartotojų finansinės apsaugos biuras ir Finansinio stabilumo priežiūros taryba, kurių uždavinys – kontroliuoti finansų rinkas, siekiant išvengti ekscesų, kurie atvedė prie 2008 metų finansų krizės.

B.Obama sakė apgailestaujantis, kad daugelis respublikonų Kongrese, palaikomi pramonės lobistų, kovojo prieš šias reformas, stengdamiesi sumažinti jų finansavimą arba visiškai jas atšaukti.

Prezidentas taip pat tvirtino tikintis laisvąja rinka, tačiau tik su tam tikromis reguliavimo priemonėmis.

„Tikiu, kad laisvoji rinka yra viena didžiausių pažangos jėgų žmonijos istorijoje ir kad tikrasis darbo vietų kūrimo variklis šioje šalyje yra privatusis sektorius, o ne vyriausybė“, – pažymėjo jis.

B.Obama pridūrė esantis įsitikinęs, kad laisvosios rinkos principas niekada nebuvo „imk ką nori, bet kokiomis priemonėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius