Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama grįžo į savo šalį po kelionės Pietryčių Azijoje

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį paryčiais grįžo į savo šalį po istorinio vizito Mianamere ir trijų dienų kelionė po Pietryčių Aziją, kur dalyvavo viename regioniniame viršūnių susitikime.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas 0 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku atskrido į Andrewso oro pajėgų bazėje Merilande, netoli JAV sostinės, pranešė jo lėktuve „Air Force One“ buvęs vienas žurnalistas. Vėliau B.Obama išskrido į Baltuosius rūmus savo sraigtasparniu „Marine One“.

Vizitas Azijoje buvo pirmoji B.Obamos kelionė į užsienį po jo perrinkimo prieš dvi savaites. Prezidentas pirmadienį susitiko su Mianmaro demokratijos lydere Aung San Suu Kyi ir tapo pirmuoju pareigas einančiu JAV vadovu, aplankiusiu šią šalį, dar žinomą kaip Birma. B.Obama gyrė Mianmaro pastangas imtis reformų po dešimtmečius trukusio kariškių valdymo.

Per antradienį vykusį 18 Rytų Azijos šalių viršūnių susitikimą Kambodžoje vienas aukštas B.Obamos padėjėjas sakė, kad prezidentas išsakė susirūpinimą dėl Kinijos teritorinių pretenzijų Pietų Kinijos jūroje, keliančių nerimą Pietryčių Azijos šalims.

B.Obamos vizitas Kambodžoje buvo paskutinis sustojimas per kelionę trijose šalyse – jis sekmadienį aplankė Tailando sostinę Bankoką – siekdamas stiprinti JAV įtaką Pietryčių Azijoje ir suteikti atsvarą šiame regione didėjančiai Kinijos įtakai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius