Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama Jungtinėse tautose kalbėjo apie sankcijas Sirijai ir būtinus veiksmus pasaulio ekonomikai gelbėti

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį paragino Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą paskelbti sankcijas Sirijai, nes, anot jo, negalima pateisinti neveiklumo, kai Damasko vyriausybė žudo ir kankina šalies žmones.
Barackas Obama pasakė kalbą Jungtinėse tautose
Barackas Obama pasakė kalbą Jungtinėse tautose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sirijos ir taikos bei saugumo pasaulyje labui privalome kalbėti vienu balsu. Dabar laikas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai skelbti sankcijas Sirijos režimui ir paremti Sirijos žmones“, – sakė jis.
 

Pora žodžių ir Šiaurės Korėjai

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama trečiadienį perspėjo, kad Iranui ir Šiaurės Korėjai gresia dar didesnė tarptautinė izoliacija, jeigu jų branduolinės programos neatitiks tarptautinės teisės reikalavimų.

„Šių šalių žmonių laukia didesnių galimybių ateitis, jeigu tik jų vyriausybės vykdys savo įsipareigojimus. Bet jeigu jos ir toliau eis keliu, kuris neatitinka tarptautinės teisės (reikalavimų), jos tikrai susidurs su dar didesniu spaudimu ir izoliacija, – kalbėjo B.Obama.  – To reikalauja mūsų įsipareigojimas taikai“.

Gelbės pasaulio ekonomiką

JAV prezidentas Barackas Obama taip pat pareiškė, kad pasaulis privalo imtis „skubių ir koordinuotų“ veiksmų pasaulio ekonomikai gelbėti.

„Mes palaikome mūsų Europos sąjungininkes, kurios pertvarko savo institucijas ir priima savo finansinius iššūkius“, – sakė B.Obama kalbėdamas JT Generalinėje Asamblėjoje.

„Kitų šalių lyderiai susiduria su kitokiais iššūkiais, pasirinkdami didesnio ekonominio savarankiškumo, vidaus poreikių didinimo ir infliacijos mažinimo kelią“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius