Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama nepataria atakuoti Irano, nes šis tuomet atrodytų esąs auka

JAV prezidentas Barackas Obama perspėjo nevartoti jėgos prieš Iraną, kad Teheranas neturėtų galimybės vaizduoti pasauliui esąs „auka“, – rašoma prezidento interviu, išspausdintame penktadienį, likus kelioms dienoms iki Izraelio lyderio Benjamino Netanyahu vizito Jungtinėse Valstijose.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama taip pat perspėjo Izraelį ir Iraną, kad šios abi valstybės rimtai priimtų galimus JAV veiksmus prieš Irano branduolinius objektus, jeigu sankcijos nepadės numalšinti šalies ambicijų atomo karinių technologijų srityje.

„Manau, kad Izraelio vyriausybė supranta, kad aš, Jungtinių Valstijų prezidentas, neblefuoju“, – pabrėžė B.Obama interviu leidiniui „Atlantic Monthly“

„Aš taip pat neketinu atskleisti, kokie yra mūsų ketinimai konkrečiai. Tačiau aš manau, kad ir Irano, ir Izraelio vyriausybės supranta, kad, jeigu Jungtinės Valstijos sako, jog Iranui netinka turėti branduolinį ginklą, tai tas ir turima omenyje“, – pabrėžė jis.

„Tuo metu, kai pritarimo Iranui nėra daug, ir kai vienintelio jo sąjungininko, Sirijos, padėtis yra baisi, ar reikia mums tokios būklės, kai Iranas galėtų vaizduoti esąs auka?“ – klausė B.Obama.

Net jeigu Izraelis nebūtų pagrindinis Irano keršto taikinys, anot B.Obamos, „Jungtinėms Valstijoms nacionalinio saugumo plotmėje yra labai svarbu neleisti Iranui įsigyti branduolinį ginklą“.

Jis taip pat kalbėjo apie „didelį“ pavojų, kad Irano branduolinis ginklas gali atsidurti teroristų rankose, ir perspėjo apie „branduolinio ginklo varžybų perspektyvą nepastoviausiame pasaulio regione“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius