Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama po atostogų Havajuose pasiners į rinkimų kampanijos karštinę

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį grįžo į Vašingtoną, kur jam teks atremti respublikonų atakas, prasidedant naujam šalies vadovo rinkimų etapui.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento lėktuvas „Air Force One“ nutūpė netoli Vašingtono 6 val. 50 min. vietos (13 val. 50 min. Lietuvos) laiku po aštuonias valandas trukusio skrydžio iš Honolulu.

B.Obama pirmadienį paliko idiliškus paplūdimius, prabangius restoranus ir golfo aikštynus savo gimtojoje valstijoje, prieš rinkėjams žiemiškoje Ajovoje pradedant balsavimą dėl potencialių respublikonų kandidatų, iš kurių vienas susigrums su juo per prezidento rinkimus lapkritį.

Grįždamas į politinę kovą, B.Obama planuoja stiprinti savo poziciją, jog godumu pagrįsta ekonomikos sistema, palaikoma respublikonų, yra nukreipta prieš daugumą amerikiečių ir nesuteikia jiems „sąžiningų galimybių“, sakė pareigūnai.

JAV vadovas taip pat ketina spausti nepopuliarų Kongresą ir kreiptis tiesiogiai į rinkėjus, vykdydamas įtemptą kelionių ir susitikimų programą.

B.Obama ketina suduoti iki šiol reikšmingiausią smūgį per savo kampaniją, kreipdamasis į Ajovos demokratus per tiesioginę vaizdo transliaciją antradienio vakarą, kai šioje valstijoje vyks respublikonų sueigos, kuriose bus balsuojama už kandidatus į prezidentus.

Prezidentas jau atsidūrė įnirtingų respublikonų atakų taikiklyje dėl savo ekonomikos politikos. Ypač griežtai jį kritikuoja Mittas Romney, kuris daugelio nuomone, turi daugiausiai galimybių būti iškeltas respublikonų kandidatu.

Respublikonai nori įtraukti B.Obamą į priešrinkiminių debatų liūną ir susilpninti prezidento poziciją prieš lapkritį vyksiančius rinkimus, lygindami jo 2008 metais skelbtą vilties žinią su dabartine niūria Amerikos ekonomikos padėtimi.

B.Obamos viltis būti išrinktam antrai kadencijai temdo didelis nedarbas ir vangus ekonomikos atsigavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje