-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama savo varžovą respublikoną kaltina dėl „romnezijos“

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį susiejo savo varžovo pavardę su atminties sutrikimo pavadinimu, kaltindamas respublikoną Mittą Romney „romnezija“ už tai, kad jis šiuo metu akcentuoja savo nuosaikias nuostatas, o ne konservatyviąsias, kurias pabrėždavo per savo partijos pirminių rinkimų kampaniją.
Barackas Obama ir Mittas Romney
Barackas Obama ir Mittas Romney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rodo apklausos, buvęs Masačiusetso gubernatorius M.Romney pagal populiarumą prisivijo šalies vadovą demokratą po savo tvirto pasirodymo per pirmuosius tiesioginius prezidentinius debatus spalio 3 dieną. Tuomet jis reiškė nuosaikias pozicijas dėl sveikatos apsaugos reformos ir vyriausybės reguliavimo būtinybės, tad šie klausimai yra B.Obamos platformos akcentai.

Po blankaus pasirodymo per tuos debatus B.Obama vėliau sudavė ne vieną ugningą atsakomąjį smūgį – tiek per antruosius debatus spalio 16-ąją, po kurių daugelis apžvalgininkų pripažino prezidento pergalę, tiek per rinkimų kampanijos renginius, ruošiantis lapkričio 6 dieną vyksiančiam balsavimui.

Per susitikimą su maždaug 9 000 rinkėjų neapsisprendusioje Virdžinijos valstijoje B.Obama pareiškė klausytojams, kad M.Romney stengiasi atsiriboti nuo savo konservatyvios pakraipos pažadų.

„Jis užmiršta, kokios yra jo paties nuostatos, ir tikisi, kad jūs taip pat užmiršite. Noriu pasakyti, jis taip smarkiai keičiasi, traukiasi ir išsisukinėja, jog mums tenka... įvardyti šią būklę, kurią jis išgyvena“, – pastebėjo prezidentas.

„Manau, tai vadinama romnezija“, – pareiškė B.Obama, o minia į jo žodžius atsakė šūksniais ir plojimais.

Tuo tarpu M.Romney į šią pastabą atsakė per susitikimą su maždaug 8 500 rinkėjų Deitona Biče Floridoje, pareiškęs: „Jie nusileido iki žemų atakų ir kvailo žaidimo žodžiais.“

„Tik pažiūrėkit – Obamos kampanija pasidarė neįtikėtinai susitraukianti. Šalis didelė, siūlanti dideles galimybes ir didžius iššūkius, o jie nuolat kalba apie vis mažesnius dalykus“, – pridūrė M.Romney, sakydamas, kad B.Obama neturi „jokios programos antrai kadencijai“.

Naujienų agentūros „Reuters“ ir viešosios nuomonės tyrimo agentūros „Ipsos“ vykdoma kasdienė tęstinė apklausa rodo, kad B.Obama didžiąją šios savaitės dalį buvo trimis procentiniais punktais populiaresnis už varžovą. Penktadienį šios internetu atliekamos apklausos rezultatai vėl rodė B.Obamos pranašumą 46 proc. prieš 43 procentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius