-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama siekia atimti karinę ginkluotę iš policijos pareigūnų

Baracko Obamos administracija paskelbė, kad bus pasirašytas draudimas perduoti karinę ginkluotę policijos departamentams, reaguodamas į amerikiečių nepasitenkinimą policijos veiksmais ir vis labiau besiplečiančiu jos militarizavimu, rašo „The Washington Post“.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp draudžiamų priemonių, kurias speciali darbo grupė pasiūlė atimti iš policijos pareigūnų, atsidūrė ir ginkluoti šarvuočiai, durtuvai ir granatsvaidžiai.

Kiti specialūs ginklai, tarp kurių ir sprogmenys bei riaušių malšinimo priemonės, bus perduoti tik specialiu įgaliojimu. 

„Bendruomenių nariai išreiškė nerimą dėl teisėsaugos pajėgų militarizavimo. Mūsų sumanymas – teikti tokią ginkluotę, kuri būtų pakankama ir svarbi, tuo pat metu užtikrinant, kad ja bus teisingai ir saugiai naudojamasi“, – sakė Baltųjų rūmų vidaus politikos skyriaus vadovė Cecilia Munoz.

Šis pranešimas išplatintas prieš pat prezidento B.Obamos kelionę į Camdeną, kur bus pristatytas vietos policijos departamentų pertvarkos planas. Baltieji rūmai jau pažadėjo per artimiausius metus išleisti 75 milijonus dolerių tam, kad amerikiečių policininkai būtų aprūpinti 50 tūkstančių individualių kamerų, kurios fiksuotų jų darbą ir galimus pažeidimus.

Šių priemonių imtąsi po virtinės protestų dėl policijos darbo ribų peržengimo ir baltaodžių policininkų elgesios su juodaodžiais įtariamaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius