-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Obama sako rimtai vertinantis Rusijos iniciatyvas stiprinant Europos saugumą

JAV prezidentas Barackas Obama nurodė, kad Vašingtonas nagrinėja Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo pasiūlymą dėl naujos Europos saugumo architektūros.
B.Obama ir D.Medvedevas
B.Obama ir D.Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes juos nagrinėjame. Aš juos vertinu labai rimtai. Manau, kad šiame etape svarbiausia išsiaiškinti, ar įmanoma atkurti pasitikėjimą jau egzistuojančiomis institucijomis – pasitikėjimą, kuris kažkuriuo metu buvo prarastas“, – B.Obama sakė duodamas interviu Rusijos televizijos „Rossija“ laidos „Vesti v subbotu“ (Žinios šeštadienį) vedėjui Sergejui Briliovui.

„Pavyzdžiui, aš pasisakau už labiau sistemingas konsultacijas tarp Rusijos ir NATO nei jos buvo pastaruosius kelerius metus. Mano nuomone, visos Europos šalys ir visos NATO narės suinteresuotos glaudžiu abipusiai naudingu bendradarbiavimu su Rusija“, – pridūrė JAV lyderis.

„Esama kai kurių esminių principų, kurių turime laikytis bendradarbiaudami: teritorinio vientisumo ir tarptautinės bendruomenės pripažintų sienų užtikrinimas; suvokimas, kad šalys pačios savarankiškai sprendžia, kas turi tapti jų sąjungininkėmis; nesitaikstymas su “įtakos zonų„ samprata, ar tai būtų JAV, Europos arba Rusijos įtakos zonos. Tokie yra bendrieji principai“, – aiškino B.Obama.

Prezidentas pabrėžė, kad šiuo metu tikrosios grėsmės Rusijos ir JAV gerovei labiau sutampa nei kada nors anksčiau.

„Tai susiję su veikėjų, kurie nėra valstybės, veiksmais, – nurodė jis. – Tai susiję su branduolinio ginklo platinimu; gamtinių katastrofų sukeliamomis problemomis; ekonomika – kai krizės, panašios į kilusią Graikijoje, gali paveikti viso pasaulio rinką. Dėl visų šių klausimų šiais laikais turime ne kovoti vieni su kitais, o bendradarbiauti.“

„Matau, kad prezidentas Medvedevas tai pripažįsta“, – pridūrė JAV vadovas.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius