Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Obama savo kadencijos pradžią vertina „B su pliusu“

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienio vakarą duodamas interviu televizijos pokalbių laidų žvaigždei Oprah Winfrey pareiškė vertinantis pirmuosius 11 savo kadencijos mėnesių „B su pliusu“, ir pabrėžė, jog dar daug reikia nuveikti.
Baracko Obamos giminaičiai nuolat įsipainioja į įvairius skandalus.
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Geras tvirtas B su pliusu“, – B.Obama pareiškė valandą trukusioje specialioje televizijos ABC laidoje „Christmas at the White House“ („Kalėdos Baltuosiuose rūmuose“), kai O.Winfrey paklausė, kokiu pažymiu prezidentas įvertintų savo nuveiktus darbus.

Aiškindamas, kodėl neskirtų sau aukščiausių balų, prezidentas sakė, kad jo administracija „paveldėjo daugiau iššūkių nei bet kurio kito prezidento nuo Franklino Delano Roosevelto“, o visų problemų dar nepavyko išspręsti.

B.Obama sakė manantis, jog jam neblogai sekėsi stabilizuoti šalies ekonomiką, nubrėžti pasitraukimo iš Irako kelią ir atkurti Jungtinių Valstijų įvaizdį pasaulyje, tačiau šis darbas dar nebaigtas.

„B su pliusu, nes yra nebaigtų darbų. Sveikatos apsaugos (sistemos reforma) dar nepasirašyta. Jeigu man pavyktų prastumti sveikatos apsaugą, pakiltume iki A su minusu“, – sakė B.Obama, kurio plaukai buvo pastebimai labiau pražilę nei sausio 20 dieną, kai jis pradėjo prezidento kadenciją.

JAV pirmoji ponia Michelle Obama, kuri vilkėjo iki kelių siekiančią violetinę suknelę ilgomis rankovėmis, aprodė O.Winfrey šventėms besiruošiančius Baltuosius rūmus.

Jos abi apžiūrėjo prezidento rezidencijos gausius papuošimus ir eglutes. Baltųjų rūmų kalėdinė puošyba buvo planuojama beveik visus metus.

Įspūdingiausiai atrodė Mėlynajame kambaryje pastatyta didelė Kalėdų eglė, išpuošta daugiau nei 650 stiklinių žaislų. Šie buvo surinkti iš visų Baltųjų rūmų podėlių ir išsiuntinėti šalies žmonėms, kad jie savo rankomis išpuoštų žaislus vaizdais iš savo gyvenamųjų vietų.

Baltųjų rūmų valgomajame dunksojo 160 kilogramų meduolinis Baltųjų rūmų modelis, papuoštas baltu šokoladu, o ant pastato laiptų buvo pavaizduotas tupintis pirmasis šalies šuo Bo.

M.Obama sakė, kad portugalų vandens šuo, kuris pademonstravo O.Winfrey mokantis duoti leteną, turės savo asmeninę kojinę, į kurią dovanėlių atneš Santa Klausas.

„Santa taip pat myli Bo“, – pareiškė pirmoji ponia. Ji taip pat nurodė, kad kalėdines atostogas prezidento šeima praleis Havajuose, kur B.Obama didelę dalį vaikystės.  B.Obama taip pat išsakė Kalėdų linkėjimus Amerikos žmonėms.

„Noriu, kad Amerikos žmonės neabejotų, jog mūsų ateitis su šviesi, – sakė jis. – 21-asis šimtmetis bus Amerikos šimtmetis, kaip ir 20-asis, jeigu tik išlaikysime savo vienybės jausmą, taip pat sunkaus darbo ir pasiryžimo jausmą“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius