Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Obama vetavo 612 mlrd. vertės gynybos planą

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį vetavo 612 mlrd. dolerių gynybos finansavimo planą, sakydamas, kad šis dokumentas neleis uždaryti Gvantanamo kalėjimo ir švaistys pinigus nereikalingoms programoms.
VIDEO kadras: Barackas Obama kalba apie sprogimą Bostone
VIDEO kadras: Barackas Obama kalba apie sprogimą Bostone

B.Obama, kuris retai taip viešai kritikuoja teisės aktus, sakė, kad respublikonų kontroliuojamo Kongreso priimtas projektas „turi apmaudžių trūkumų“ svarbiose srityse.

Prezidentas aiškino, kad tas dokumentas numato „virtinę gerų dalykų“, tokių kaip kariškių pensijų reforma ir kibernetinio saugumo programų finansavimas, bet jame taip pat „nusileidžiama iki triukų“ ir nepageidaujamų programų finansavimo.

Jis sutelkė dėmesį į punktus, kurie suvaržytų Gvantanamo kalėjime Kuboje laikomų asmenų perkėlimą į Jungtines Valstijas.

„Šis teisės aktas specifiškai suvaržo mūsų galimybę uždaryti Gvantanamą, – pabrėžė B.Obama. – Guantanamas yra vienas iš pagrindinių mechanizmų džihadistų verbavimui, todėl mums laikas jį uždaryti. Jis pasenęs ir brangus.“

B.Obama, kuris jau seniai žada uždaryti tą įstaigą, pastaruoju metu suintensyvino pastangas šioje srityje.
 

VIDEO kadras: B.Obama apie prezidento kampanijas
B.Obama apie prezidento kampanijas

Vis dėlto, siekdamas išpildyti šį svarbų priešrinkiminį pažadą, prezidentas susiduria su vidiniu pasipriešinimus ir būtinybe imtis nemalonių kompromisų.

B.Obamos pastangas trikdo nesutarimas, kaip elgtis su kaliniais, kuriuos paleisti būtų pernelyg pavojinga, o nuteisti – pernelyg sudėtinga.

Administracija svarsto galimybes perkelti tuos kalinius į karinius kalėjimus, tokius kaip Fort Levenvorto kalėjimas Kanzase arba Karinių jūrų pajėgų kalėjimas Čarlstono mieste Pietų Karolinoje.

Tačiau Kongresas nori kontroliuoti visus kalinių perkėlimus ir užtikrinti, kad jiems nebūtų suteikiamos teisės, kurias turi amerikiečiai civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius