Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Padėkos dienos proga pažadėjo atgaivinti šalies ekonomiką

JAV prezidentas Barackas Obama, kuris ketvirtadienį kreipėsi į tautą Padėkos dienos proga, pažadėjo atgaivinti šalies ekonomiką, tačiau pripažino, jog iki šiol nepavyksta sukurti pakankamai naujų darbo vietų.
Baracko Obamos giminaičiai nuolat įsipainioja į įvairius skandalus.
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama pripažino, kad milijonai amerikiečių neturi darbo ir „išgyvena labai sudėtingos ekonomikos laikus“, tačiau sakė nenuleisiantis rankų, kol šalies ekonomika taps dar stipresnė nei anksčiau.

„Mūsų padarytos investicijos ir žengti griežti žingsniai padėjo perlaužti nugarkaulį recesijai, o mūsų ekonomika pagaliau vėl auga“, – pabrėžė prezidentas. Jis vardijo Vyriausybės priimtas priemones, turinčias padėti amerikiečiams atlaikyti šią krizę, tokias kaip mokesčių mažinimas, pratęstas nedarbo pašalpų mokėjimo laikotarpis ir pagalba namų savininkams, kuriems gresia būti iškeldintiems dėl skolų.

B.Obama dar kartą pabrėžė sieksiantis pertvarkyti JAV sveikatos apsaugos sistemą.  Tačiau jis pripažino, kad „mums dar nepavyksta kas mėnesį sukurti pakankamai naujų darbo vietų, kad jomis galėtume pakeisti prarandamas“.

„Taigi padarėme pažangą. Tačiau negalime nurimti – ir mano administracija nesiilsės, – kol atgaivinsime ekonomiką ir atkursime ją stipresnę nei buvo“, – sakė B.Obama.

Prezidentas taip pat išreiškė pagarbą JAV kariškiams ir jų artimiesiems.  „Mes nuolat galvojame ir meldžiamės už daugelį šeimų, kurios sutinka Padėkos dieną palikusios laisvą vietą (prie stalo), skirtą sūnui ar dukrai, vyrui ar žmonai, kurie šiuo metu vykdo pavojingas užduotis“, – sakė jis.

„Ypač dėkojame uniformas vilkintiems vyrams ir moterims, kurie aukojasi už mūsų saugumą ir laisvę, taip pat už visus amerikiečius, kurie praturtina mūsų bendruomenių gyvenimą savo geranoriškumu, dosnumu ir tarnyste“, – pridūrė B.Obama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius