Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas pasmerkė antimusulmonišką politikų retoriką

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pasmerkė politiniuose sluoksniuose girdimą nepateisinamą retoriką, nukreiptą prieš musulmonus, akivaizdžiai taikydamas šiuos priekaištus Respublikonų partijos prezidento rinkimų kampanijos žvaigždei Donaldui Trumpui.
Barackas Obama JAV mečetėje
Barackas Obama JAV mečetėje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmąkart per savo kadenciją apsilankęs vienoje iš Jungtinėse Valstijose veikiančių mečečių, B.Obama gyrė amerikiečius musulmonus kaip garbingus piliečius ir padėkojo jiems už pagalbą savo bendruomenėms.

„Pastaruoju metu girdime nepateisinamą politinę retoriką, nukreiptą prieš musulmonus amerikiečius, esą jiems ne vieta mūsų šalyje“, – sakė B.Obama Baltimorės islamo draugijos nariams, neminėdamas jokių konkrečių vardų.

Tačiau vienas iš šių priekaištų taikinių neabejotinai buvo milijardierius nekilnojamojo turto magnatas D.Trumpas, kuris neseniai paragino uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.

„Pirmasis dalykas, kurį noriu pasakyti – tai du žodžiai, kuriuos musulmonai amerikiečiai nedažnai girdi: ačiū jums“, – sakė B.Obama savo kalbos pradžioje, o šiuos jo žodžius palydėjo plojimai.

„Ačiū, kad tarnaujate savo bendruomenei; ačiū, kad gerinate savo kaimynų gyvenimą ir kad padedate išlikti mums tvirtiems ir vieningiems – kaip vienai Amerikos šeimai", – pridūrė prezidentas.

Jis pasmerkė „smarkiai iškraipytą įspūdį“ apie musulmonus, kuris perteikiamas tiek kino, tiek televizijos filmuose, taip pat naujienų pranešimuose po teroro išpuolių.

„Po (2001 metų) rugsėjo 11-osios, taip pat po neseniai įvykdytų atakų Paryžiuje ir San Bernardine jūs pernelyg dažnai matydavot, kaip žmonės susieja tuos šiurpius terorizmo aktus su visos religijos įsitikinimais“, – pabrėžė B.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius