-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidento apkaltos tyrimą vykdantys Atstovų Rūmai priėmė rinkimų saugumo įstatymą

JAV Atstovų Rūmai trečiadienį priėmė įstatymą, kuriuo siekiama geriau apsaugoti šalies rinkimus nuo užsienio kišimosi, ir tai jau trečias svarbus šiemet demokratų kontroliuojamuose Rūmuose priimtas įstatymo projektas, susijęs su problemomis, kilusiomis per 2016 metų prezidento rinkimus.
JAV Atstovų Rūmai
JAV Atstovų Rūmai / „Twitter“ nuotr.

Balsavimas, kurio metu 227 nariai balsavo už įstatymą, o 181 – prieš jį, buvo surengtas Atstovų Rūmuose vykstant prezidento apkaltos tyrimui dėl įtarimų, kad Donaldas Trumpas nederamai siekė Ukrainos pagalbos prieš 2020 metų rinkimus.

Pagal Žalingo kišimosi į rinkimus sustabdymo ilgalaikei demokratijai (SHIELD) įstatymą kandidatai ir politiniai komitetai turėtų pranešti FTB ir kitiems pareigūnams, jei kokia nors užsienio jėga pasiūlytų pagalbą rinkimų kampanijai. Įstatymu taip pat griežtinami užsienio piliečių išlaidų kampanijoms suvaržymai, reikalaujama daugiau skaidrumo dėl politinių reklamų tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip „Facebook“ ir „Twitter“.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Be to, įstatymu būtų aiškiai uždrausta kampanijoms teikti su jomis susijusią informaciją užsienio vyriausybėms ir jų agentams. Ši nuostata atsirado dėl pranešimų, kad D. Trumpo 2016 metų rinkimų kampanijos pareigūnai dalijosi apklausų duomenimis su žmogumi, siejamu su Rusijos žvalgyba.

Baltieji rūmai pagrasino vetuoti šį įstatymą, jei jis pasieks prezidento darbo stalą, ir pareiškė, kad įstatymas yra perteklinis, pernelyg platus ir neįgyvendinamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius