Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV prezidento D.Trumpo strategas S.Bannonas palieka postą

JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausiasis strategas Steve'as Bannonas penktadienį paliko savo postą, Baltuosius rūmus krečiant naujam skandalui dėl valstybės vadovo atsako į smurtą išprovokavusias baltųjų viršenybės šalininkų eitynes.
Vyresnysis D.Trumpo patarėjas Stephenas Bannonas.
Steve'as Bannonas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly ir Steve'as Bannonas abu susitarė, kad šiandiena yra Steve'o paskutinė (darbo) diena“, – sakoma D.Trumpo atstovės spaudai Sarah Sanders pranešime.

„Esame dėkingi už jo tarnybą ir linkime jam viso, kas geriausia“, – pridūrė ji.

Anksčiau penktadienį dienraštis „The New York Times“ rašė, kad D.Trumpas informavo savo aukšto rango padėjėjus nusprendęs atleisti didelį spaudimą patiriantį strategą, bet tebesitariantis su Baltųjų rūmų aukščiausio rango pareigūnais, kaip ir kada būtų galima tai padaryti.

S.Bannonas pateko į nemalonę, nes neva nutekino informacijos apie kai kuriuos bendradarbius Baltuosiuose rūmuose, galbūt nepakankamai remiančius jo populistinę programą.

D.Trumpas atsidūrė respublikonų ir demokratų kryžminėje ugnyje, kai pareiškė, kad rasizmo priešininkams tenka vienoda kaltės dalis už smurtą, prasiveržusį per praeitą savaitgalį vykusias eitynes Šarlotsvilio mieste Virdžinijos valstijoje, organizuotas neonacių ir baltųjų viršenybės šalininkų.

63 metų S.Bannonas, buvęs ultrakonservatyvaus žiniasklaidos leidinio „Breitbart News“ vadovas, įvardijamas kaip centrinis veikėjas viename iš besivaržančių galios centrų chaoso krečiamuose Baltuosiuose rūmuose.

S.Bannono kritikai jį laiko baltųjų viršenybės šalininku.

Praeitais metais jis buvo vienas iš pagrindinių patarėjų per D.Trumpo įtemptą rinkimų kampaniją.

„The New York Times“ citavo vieną S.Bannonui artimą šaltinį, teigusį, kad strategas pats nusprendęs pasitraukti ir rugpjūčio 7-ąją įteikęs atsistatydinimo raštą, bet šis žingsnis esą buvo atidėtas dėl praeitą savaitę kilusios sumaišties.

Laikraštis anksčiau rašė, kad S.Bannonas pateko į nemalonę, nes neva nutekino informacijos apie kai kuriuos bendradarbius Baltuosiuose rūmuose, galbūt nepakankamai remiančius jo populistinę programą.

Kaip pranešama, D.Trumpas taip pat asmeniškai įtūžo dėl S.Bannono interviu, praeitą savaitę duoto vienam kairiosios pakraipos leidiniui. Jame prezidento padėjėjas reiškė abejones dėl milijardieriaus respublikono pozicijos Šiaurės Korėjos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius