Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidento patarėja: B.Obama galėjo šnipinėti D.Trumpą per mikrobangų krosnelę

Jokių įrodymų, tik sąmokslo teorijos – jau kuris laikas galima daryti būtent tokią išvadą apie Donaldo Trumpo ir jo komandos narių metamus kaltinimus buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai dėl tariamo D.Trumpo šnipinėjimo. Vyresnioji pastarojo patarėja Kellyanne Conway dabar prabilo net apie mikrobangų krosnelę, rašo „The Independent“.
Kellyanne Conway
Kellyanne Conway / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Paklausta apie D.Trumpo B.Obamai metamus kaltinimus, K.Conway interviu „USA Today“ pareiškė, kad buvęs JAV prezidentas dabartinio veiklą galėjo stebėti per mikrobangų krosnelę.

Esą buvo ne tik klausomasi pokalbių – nors ir tokiems teiginiams nėra jokių įrodymų.

K.Conway: „Stebėjimą galima atlikti mikrobangų krosnelėmis, kurios paverčiamos filmavimo kameromis.“

„Galiu pasakyti tai, kad yra daug būdų stebėti vieni kitus. Galima stebėti per telefonus, tikrai per televizorius – yra daug skirtingų būdų.

Stebėjimą galima atlikti mikrobangų krosnelėmis, kurios paverčiamos filmavimo kameromis. Tai – modernaus gyvenimo faktas“, – kalbėjo K.Conway.

D.Trumpas anksčiau pažėrė jokiais įrodymais nepagardintų kaltinimų apie B.Obamos neva vykdytą šnipinėjimą per pernykštę rinkimų kampaniją. Buvęs prezidentas bet kokius kaltinimus neigia.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Barackas Obama Baltuosiuose Rūmuose
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Barackas Obama Baltuosiuose Rūmuose

Skelbiama, kad Federalinio tyrimų biuro direktorius Jamesas Comey privačiai ragina Teisingumo departamentą paneigti D.Trumpo teiginius, tačiau pats viešai prabilti nedrįsta.

Atstovų Rūmų žvalgybos komitetas jau paprašė D.Trumpo administracijos pateikti įrodymų, esą buvo klausomasi pokalbių „Trump Tower“, o prie tokio raginimo prisijungė ir įtakingas respublikonų senatorius Johnas McCainas.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Johnas McCainas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Johnas McCainas

„Manau, kad prezidentas turi du pasirinkimus – arba atsiimti savo žodžius, arba suteikti informaciją, kurios nusipelnė Amerikos žmonės, nes jei jo pirmtakas Obama pažeidė įstatymą, turėsime, švelniai tariant, rimtų problemų“, – teigė J.McCainas.

B.Obamos valdymo laikotarpiu Nacionalinės žvalgybos direktoriaus pareigas ėjęs Jamesas Clapperis jau pareiškė, kad nebuvo vykdomas joks šnipinėjimas. Bet D.Trumpas vis tiek prašo Kongreso pradėti tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius