Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentui Obamai lūpą prakirtęs „skriaudikas“ prisipažino (video)

Paaiškėjo JAV prezidentui Barackui Obamui penktadienį per krepšinio rungtynes lūpą prakirtusio asmens vardas – šalies vadovo „skriaudiku“ tapo Kongreso ispanakalbių frakcijos programų direktorius Rey Decerega , rašoma tinklalapyje rian.ru.
Barackas Obama krepšinio aikštelę paliko prakirsta lūpa.
Barackas Obama krepšinio aikštelę paliko prakirsta lūpa. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Baltieji rūmai pranešė, kad B.Obama buvo sužeistas, kai žaidė krepšinį su draugais ir artimaisiais, ir kad jo žaizda buvo susiūta 12 dygsnių. Tačiau prezidentui alkūne netyčia veidą kliudžiusio asmens vardas nebuvo paskelbtas.

Vėliau „kaltininkas“ pats prisipažino.

„Šiandien sužinojau, kad prezidentas ne vien geras varžovas, bet ir tikras sportininkas. Man buvo labai malonu žaisti su juo šį rytą. Tikiuosi, kad jis galės greitai grįžti į aikštelę“, – sakoma Baltųjų rūmų išplatintame R.Deceregos pranešime.

Šiame pranešime „skriaudėjas“ B.Obamos neatsiprašė, tačiau tikėtina, kad jis tai padarė krepšinio aikštelėje.

JAV lyderis jau seniai buvo suplanavęs šias rungtynes, į kurias taip pat atvažiavo jo giminaičiai iš Čikagos, tačiau po jų šalies vadovas pateko į Baltųjų rūmų medicinos kabinetą.

Incidentas įvyko per paskutinį iš penkių kėlinukų – B.Obama nukentėjo, kovodamas dėl kamuolio.
Baltieji rūmai paaiškino, kad prezidentui sužeista lūpa, tačiau jo gyvybei ir sveikatai joks pavojus nebuvo iškilęs. Žaizda buvo susiūta, sukėlus vietinę nejautrą.

B.Obama yra didelis krepšinio ir golfo entuziastas. Beveik per kiekvienas išeigines jis žaidžia golfą netoli Vašingtono esančioje Endrews (Endriaus) oro pajėgų bazėje įrengtame aikštyne arba susitinka su draugais krepšinio aikštelėje. Iki šiol jokių pranešimų apie šalies vadovo traumas, patirtas per tokias rungtynes, nebuvo paskelbta.

Penktadienį įvykęs incidentas aptemdė vėliau Baltuosiuose rūmuose įvykusią ceremoniją, per kurią pirmoji šalies ponia Michelle Obama (Mišel Obama) priėmė į prezidento rezidenciją atvežtą Kalėdų eglę.

Baltųjų rūmų spaudos tarnyba neminėjo, kaip prezidento žmona reagavo į pastarąją traumą. Tačiau, žinant griežtą Michelle būdą, galima spėti, kad B.Obamai teko iškęsti ne vien žaizdos keliamą skausmą, bet ir rimtą pokalbį su žmona, kuriai teko priimti pirmąją šalies eglę vienai su dukromis.

Prezidentas šią ceremoniją stebėjo per vieną Baltųjų rūmų langą, glausdamas prie prakirstos lūpos kompresą su ledu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius